De 3D-TV : dé trend voor de komende wereldkampioenschappen voetbal?

3D-TV, een must have?

3D-TV, perfect voor sportfanaten

3D-TV : de eerste stappen zijn gezet, maar rechtvaardigen zij ook een directe aankoop? Dat is de vraag die zich stelt bij de echte voetbalfanaten die door alle grote merken worden bestookt met het commentaar dat het nakende wereldkampioenschap voetbal pas echt het bekijken waard is als je deze kan volgen op een 3D-TV.  Feit is dat sport, samen met animatiefilms, één van de weinige soorten televisie is die zich het beste leent voor de huidige 3D technologie. Het is namelijk zo dat 99% van onze huidige televisieprogramma’s nog steeds worden gemaakt met 2D technologie en dat het niet altijd even mooie resultaten geeft wanneer je deze converteert naar 3D, een conversie die enkel de duurdere 3D-TV’s aankunnen.

Toch is dit niet het enige argument om de aankoop van een 3D-TV nog even uit te stellen. Het is namelijk zo dat elk model dat momenteel op de markt is of nog voor het WK voetbal op de markt zal worden gebracht enkel werkt met het welbekende 3D-brilletje, zij het dan in iets groter formaat om ook boven normale brillen te kunnen worden gedragen. Bovendien werken deze brillen op batterijen (al dan niet oplaadbaar) en moeten deze afzonderlijk worden aangekocht.3D-TV, enkel met bril


Dit brengt ons bij het derde argument waarom het beter nog even wachten is om over te gaan tot aankoop, namelijk de kostprijs. Het goedkoopste model dat wij tot op heden konden vinden kost € 2.399. Dit is exclusief de brilletjes, waarvan de kostprijs varieert van € 79 (voor de versie mat batterij) tot € 99 (oplaadbare bril) per stuk. Voornoemde kostprijs is voor de plasma TV-versie. Voor de LED versie betaal je al gauw € 500 meer.

Samengevat : alhoewel je met de huidige toestellen schitterende 3D resultaten kan verkrijgen, zijn er toch nog iets teveel minpuntjes aan verbonden. Vooral gezien meerdere merken reeds intenties hebben getoond om binnen het jaar de 3D-TV versies op de markt te brengen die het gebruik van de brillen overbodig maken lijkt het ons aangeraden om de aankoop van dit toestel nog even uit te stellen. Het spreekt vanzelf dat Trendyman de evoluties op dit vlak op de voet zal volgen.

Voor wie toch absoluut een 3D-TV wil aanschaffen raden wij Pixmania.be aan. Alle merken vind je bij deze aanbieder terug, en dit altijd aan de laagste prijs.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *