Abercrombie & Fitch in België!

***Final Update 4/12/2011***

Eindelijk is de openingsdatum bekend van de Abercrombie & Fitch winkel op de Waterloolaan in Brussel. Hou je vast, want binnen …. 4 dagen (8 december) is het eindelijk zover!

Bereid je maar al voor op lange wachtrijen om de winkel binnen te gaan. Bij de opening van de shop in Parijs moest je gemiddeld 4,5 uur wachten en in Milaan en New York heb je in het weekend nog steeds wachtrijen..

***Update 28/03/2011***
Volgens welingelichte bronnen zal de winkel in Brussel pas openen in december 2011. We blijven het natuurlijk opvolgen en zullen je tijdig inlichten wanneer de precieze datum wordt vrijgegeven.

Vandaag vingen we wel een van de meest onverwachte gossips op. Het Amerikaanse razend populaire en trendy merk Abercrombie & Fitch zou in maart 2011 een eerste vestiging in Brussel openen. Zegt de naam van dit mega trendy merk je niets? De kaptruien en polo’s duiken nochtans overal op in het straatbeeld. Het logo met de eland is, samen met het extravagante imago van de Amerikaanse vestigingen, intussen nochtans frontpage news geweest. Rode lopers en halfnaakte mannen bij de inkom, rijen van mensen die aanschuiven om binnen te geraken, dansende medewerksters in de winkel, het zijn maar enkele kenmerken van dit beroemde merk dat tot voor kort enkel online verkrijgbaar was in België.

abercrombie-fitch-logo
abercrombie_fitch_hoodie

Veel informatie of een exacte datum voor de grand opening in België hebben we nog niet kunnen achterhalen, maar wel weten we dat het om een superstore zou gaan van 1600m² op de Waterloolaan en dat al in maart 2011.  Zelfs tussen omliggende  vestigingen van klinkende namen als Bulgari, Chanel, Delvaux, Louis Vuitton, Gucci, Ralph Lauren en andere zal Abercombie & Fitch dus zeker niet aan de aandacht ontsnappen.


Zijn we daar blij om is een andere vraag. Aan de ene kant vinden we zoals velen de komst van Abercrombie & Fitch fantastisch. De kleren die ze aanbieden zitten immers perfect, de kwaliteit is op en top en ze zien er schitterend uit.

Langs de andere kant had het betaalbare merk ook wel een magische, exclusieve kant. Je kon de stukken enkel kopen in de USA of in London. Of natuurlijk op de webshop met de bekende hoge verzendkosten. Die magische kant valt nu weg. Het klinkt heavy, maar het onbereikbare zal bereikbaar worden.

Welke impact dit zal hebben, kunnen we niet voorspellen. Met licht verdeelde meningen kijken we er naar uit!

Welke impact vermoeden jullie??LOGO YOOX.COM 120x60
There are 16 comments

Add yours
 1. mike

  Abercrombie is nooit magisch geweest, het word in Amerika zels als “lame” betiteld.
  Onbereikbaar???? Een laptop en een Creditcard is all you need bro.
  Tegenwoordig bestel ik zelf op een Nederlandse website (abercrombieandfitch-online.nl) op deze manier omzeil je ook de hoge
  verzendkosten en douanerechten. Niet erg onbereikbaar dus…
  Jajaaa een webshop in Belgie… Abercrombie richt zich de komende 2 jaar
  niet op Belgie en Nederland. Het bedrijf wil eerst voet aan de grond krijgen
  in de grote Europese hoofdsteden daar het al een tijdje niet erg goed gaat met het bedrijf. Kan je gewoon lezen in hun jaarverslag.
  Volgende keer even meer research doen voor je informatie geeft is mischien
  wel handig.

 2. Maurizio

  Ik vind het echt een gaaf merk. Nu het in Belgie komt is het daar wel minder exclusief. Maar ik woon in Nederland en wie gaat er nou eventjes naar Brussel om kleren te halen, daardoor zal het in NL exclusief blijven. Maar wel echt gaaf dat er een in brussel komt!

 3. admin

  Dag Mike,

  Allereerst bedankt voor deze kritische insight & sorry voor ons verlate antwoord.

  Dat A&F in bepaalde kringen ondertussen als ‘lame’ wordt betiteld kan zeker, maar elk merk heeft nu eenmaal voor- en tegenstanders,niet? Feit is nog steeds dat mensen in lange rijen staan aan te schuiven om de winkels binnen te geraken en dat ze er zelden met lege handen buitenkomen.

  Dat je online bijna alles kan kopen vandaag de dag, daar heb je eveneens 100% gelijk in, dus ook A&F. Toch zijn ze er net door hun winkelruimtes in geslaagd een “onbereikbare” status te creëren. That’s the power of marketing.
  Die luide muziek, de knappe verkoopsters, … dit maakt allemaal deel uit van de ervaring (brand experience).

  Verder schrijf je dat het zou gaan over een webshop in België, maar ik moet je jammer genoeg tegenspreken, het gaat immers een echte brick & mortar store. Ook al waren we iets eerder dan de kranten, deze stonden er afgelopen maand vol van? Blijkbaar zijn we dan toch nog goed op de hoogte :-)

  We streven er namelijk altijd naar een grondige research te doen vooraleer we ook maar iets aan jou en je medelezers aanbieden, jullie verdienen wat ons betreft niets minder. Daarom appreciëren we het ook ten zeerste wanneer jullie ons challengen met jullie kritische ingesteldheid. Let wel op met jaarverslagen. Deze zijn namelijk al snel voorbijgestreefd en kunnen al heel makkelijk worden bijgestuurd wanneer opportuniteiten zich aandoen. En laat ons eerlijk zijn : dergelijk winkelpunt in de hoofdstad van Europa, da’s mooi meegenomen, niet?

  Vriendelijke groeten,

  Trendyman-team

 4. Mathieu

  Beste
  Wanneer zou de opening van de winkel zijn ?

  Waarom is er niets van te vinden op de website van A&F zelf ?
  Mathieu

 5. gerd

  Beste Mathieu,

  Waarom er geen nieuws van deze opening te vinden is op hun eigen site kan ik alleen maar kaderen in het opbouwen van het mysterie en de hype. Iedereen wil de openingsdatum van deze vestiging weten, maar deze is nergens terug te vinden. De meeste bronnen spreken van de periode einde maart als lanceringsdatum, maar indien we ervan uitgaan dat dergelijke marketingmachine beheer heeft over de eigen Wikipedia pagina vermoed ik eerder dat het begin maart zal worden. Wees er in elk geval van overtuigd dat de datum weldra met grote trom zal worden aangekondigd. Wij volgen het in elk geval voor je op.

 6. Stephanie

  ik ga als de winkel in belgie open is daarheen, alleen weet iemand de exacte datum van de grande opening. dat weet ik dat ik op die dag niet moet komen, want dan sta je echt uren in de rij. (weet ik van Milaan)
  daar stond ik een half uur te wachten, terwijl hij nog maar 2 maanden open was, maar het was zeker de moeite waard! :D

 7. gerd

  Beste Lau,

  Ondanks alle vroegere berichtgeving zal de winkel in Brussel niet openen in maart. Nieuwe timing die wordt vooropgesteld door A&F is December 2011. Nog even nagelbijten dus.

 8. mike

  Nog steeds niet open he…..
  Vooral alles geloven wat je leest zonder hoor en wederhoor te plegen.
  Abercrombie heeft totaal geen plannen om zich op korte termijn in Nederland
  dan wel Belgie te vestigen. Mijn bron is een vriend en werknemer van Abercrombie New york ik neem aan dat hij weet waar hij over spreekt.
  In jullie reply heb je het over een brick&mortar store????
  Wat dat ook moge zijn. Ik adviseer je dan ook om even deze link te checken
  http://www.abercrombie.com/anf/html/brandprotection.html
  Abercrombie doet namelijk niet aan frachising of retail verkoop.
  Tevens heb je het over lange rijen om de winkel binnen te komen????
  Hoe vaak ben je zelf in Amerika geweest???(zelf ga ik een keer per 3 maanden)Alleen op zaterdag ochtend staat er een rij.
  The power of marketing! Je bedoeld dat de modellen in de winkel aankleden met
  supermooie kleding die vervolgens niet te koop is in de winkel waarin ze werken, of bedoelde je dat de winkels zo donker zijn dat je bijna niet eens kan zien wat je koopt. Marketingtechnisch zijn ze erg sterk ja, vandaar ook dat de topmodellen uit de nieuwe collectie online constant
  niet leverbaar zijn.
  Een fijne brand experience verkoopsters die de namen van de artikelen niet weten, laat staan op welke etage ze te vinden zijn, of een half uur wachten bij de kassa omdat er 4 mensen voor je zijn.
  Uit je verhaal blijkt overduidelijk dat je nog nooit een A&F stor van binnen hebt gezien.
  nu maar wachten tot eind December en dan weer teleurgesteld worden met z,n allen………..

 9. gerd

  Hallo Flore,
  De prijzen in de shop in Londen zijn inderdaad iets hoger dan in de webshop. De sfeer moet nu eenmaal ook betaald worden hé… ;-)
  Wat betreft de afstand tussen de winkels van Hollister en A&F, deze bedraagt een kleine 9 kilometer. Er is wel een zeer goede verbinding via metro, dus dit kan geen probleem vormen.
  Geniet alvast van je verblijf in Londen!

 10. rene

  Er komt een abercrombiestore in Amsterdam ,en wel op de spiegelgracht,opening maart 2012,dus MIKE wel even opletten bro.


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Wintermode 2010-2011: de gezellige dikke trui

De temperatuur begint serieus te dalen, bladeren vallen van de bomen, de drukke terrasjes verdwijnen uit het stadsbeeld en etalages..

Close