Acer Iconia Tab A500 : Sterke prestaties alom.

De Acer Iconia Tab A500 was ons al positief opgevallen tussen de massa tablet pc’s die tegenwoordig beschikbaar zijn en toen het bedrijf ons aanbood om het toestel ook te testen, sloegen we deze kans natuurlijk niet af. Een 3-tal weken geleden kregen we het toestel dan ook thuis geleverd en gingen we er onmiddellijk mee aan de slag. Bij het uitpakken viel ons direct het sobere design op van het toestel.


Eenvoudig, maar toch stijlvol, dat is het minste wat je kan zeggen van de Iconia Tab A500. Een heel goede eerste indruk dus, tijd om eens iets verder te kijken.
Acer-Iconia-Tab-A500-Voor-En-Achterzijde
Wie reeds een iPad2 of een Galaxy Tab heeft vastgehouden zal direct merken dat Acer het onderscheid niet heeft gemaakt op vlak van afmetingen. Met 260x177x13.30 mm is dit toestel namelijk zeker niet kleiner dan sommige van z’n concurrenten. Met een gewicht van 765 gram is de Acer Iconia Tab A500 zelfs flink wat zwaarder te noemen dan bovenvermelde concurrenten, zonder hierbij echt aan draagbaarheid in te boeten. Wie dus op zoek is naar het kleinste en lichtste toestel op de markt, kan dus gerust hier al stoppen. Voor wie prestaties echter ook belangrijk vindt heeft de Iconia Tab A500 echter wel flink wat te bieden. De nVidia Tegra 250 Dual-Core processor met snelheid van 1 GHz zorgt, in combinatie met het reeds geroemde Android 3.0 Operating System (of Honeycomb), voor een operationele snelheid die er wel mag zijn. Het standaardgeheugen van 1 GB (DDR2 SDRAM), uitbreidbaar via Micro SD, verbetert de gebruikerservaring nog meer. Downloaden, werken of genieten van multimedia, de Iconia Tab A500 laat het allemaal toe aan een snelheid die vele concurrenten achter zich laat. De prestaties van het 10.1″ beeldscherm (Active Matrix TFT kleuren-LCD) zijn bovendien spectaculair en bieden dan ook de perfecte ondersteuning waardoor ook gamers, filmfanaten of fotografieliefhebbers aangenaam verrast zullen zijn. De enige nadelen van dit glossy scherm is dat het de neiging heeft om vrij snel bevuild te zijn met vingerafdrukken en dat de zichtbaarheid bij direct zonlicht sterk achteruit gaat. Misschien iets om bij een volgende uitgave in gedachten te houden.
Acer-Iconia-Tab-A500
Net zoals zijn concurrenten biedt de Acer Iconia Tab A500 natuurlijk geïntegreerde camera’s voor- (2.0 MP CrystalEye) en achteraan (5.0 MP CrystalEye) het toestel. Waar we niet zo wild waren van de cameraprestaties van de Acer Liquid Mini E310 moeten we bij de Iconia Tab A500 toch wel anders gaan piepen. De kwaliteiten van je foto’s of filmpjes zijn namelijk heel aangenaam om te bekijken, onafhankelijk van de lichtsterkte waarbij je de camera’s gebruikt. Met een draadloze connectie (Bluetooth of WiFi) zet je de opnames bovendien heel vlot over op andere toestellen en surf je met enorm gemak. Connecteer je liever via 3G, vergeet dan niet dat je hiervoor niet de Acer Iconia Tab A500, maar wel de A501-variant moet hebben.
Acer-Iconia-Tab-A500-2
Je merkt dus al snel dat de Acer Iconia Tab A500 heel wat in zijn mars heeft. Tel hierbij het feit dat dit mooie toestel ook heel wat prijsvriendelijker is dan zijn roemruchte concurrenten (Zowel de A500 als de A501 kosten al snel € 100 minder dan hun concurrenten met gelijkwaardige connectiviteitsfuncties) en je snapt heel snel waarom de Iconia Tab A500 heel vlot over de toonbank gaat. Ben jij dus van plan om je ook op de tablet-markt te begeven, vergeet dan niet om ook dit toestel in jouw overweging mee te nemen. Je zal aangenaam verrast zijn.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Audi Q3: hippe en betaalbare compacte crossover.

Het zou supergemakkelijk zijn om deze trendy crossover het kleinere broertje te noemen van de Q5 en de Q7, dus..

Close