Alfa Romeo 4C: hier kijken we naar uit!

Herinneren jullie zich nog de prachtige en exclusieve (er werden amper 18 stuks van geproduceerd) Alfa 33 Stradale van 1967? Sommigen onder jullie wellicht wel. Misschien iets verser in het geheugen is de prachtige 8C uit 2007, die jammer genoeg ook in gelimiteerde oplage (zij het dan toch al 500 stuks) werd verkocht. Deze wagen is ongetwijfeld één van de mooiste wagens van de afgelopen decennia. Jammer dat deze 500 stuks al lang in enkele gelukkige garages staan…


Alfa Romeo komt nu echter met heel goed nieuws! Onlangs bevestigde het automerk namelijk dat de Alfa Romeo 4C eraan komt.

De officiële versie krijgen we pas op het autosalon van Frankfurt (15 – 25 september) te zien, de productie van deze trendy sportwagen wordt pas voorzien voor 2012. Gelukkig wordt met de Alfa Romeo 4C Concept al een tipje van de sluier gelicht en kijken we allen uit naar dit toekomstig pareltje! Nu maar hopen dat ze niet te veel veranderen…

Wel kunnen we al meedelen dat het om een versie zal gaan met een middenmotor, plaats biedt aan twee personen en voorzien is van achterwielaandrijving. De Alfa Romeo 4C zal dan ook niet langer zijn dan 4 meter.

Dat dit karretje mooie prestaties zal neerzetten is evenmin een geheim. De 4C Concept bracht je al in 5 seconden naar 100km/u met een topsnelheid boven de 250km/u.

Verder is bekend dat er met koolstofvezel en aluminium zal gewerkt worden, al werd dit nog niet uit officiële bronnen bevestigd.

Sinds een tweetal dagen is er op de Social Net Wall van Alfa Romeo echter wel nog een teaser verschenen van deze toekomstige trendy wagen.

Wij kijken er alvast naar uit en houden je natuurlijk op de hoogte van zodra meer foto’s beschikbaar zijn!
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Citroën DS4: alweer een trendy Fransman!

Bij het aanvangen van dit online lifestyle magazine had ik nooit gedacht dat er een Citroën de trendy categorie ging..

Close