Alfa Romeo Giulietta

We zien ze de laatste tijd wel vaker opduiken, die vernieuwde versies van ooit zeer succesvolle modellen. Denk maar aan de Mini Cooper, de Beetle, de Fiat 500 of de Mercedes SLS.

Ook Alfa Romeo stapt mee op de trein met de ‘Giulietta’ – wat een mooi klinkende naam! – terug uit te brengen.

De Giulietta ontleent zijn naam aan de twee pareltjes die in productie waren in de jaren 50 & 60.

Gekend door hun fantastische looks, sportieve rijeigenschappen en schitterende sound.


De Nuovo Giulietta van eind jaren ’70 proberen we echter zo snel mogelijk te vergeten. Van een blokkendoos gesproken:

De allernieuwste telg uit de populaire Giulietta reeks heeft terug zijn genen van de eerste generatie geërfd: typisch Italiaans design, knappe en herkenbare Alfa snoet en een stevige, gespierde kont. Daarom verdient de opvolger voor de 147 een plaats in deze lijst van trendy wagens.

De Giulietta is verkrijgbaar met een instapversie 1.4 turbo met  120pk, de stevige 1.4 turbo MultiAir met 170pk of een zware 1.8 turbo met 235pk. Als je eerder voor een dieselmotor opteert dan kan je kiezen uit een 1.6 JTDM van 105pk of 2.0 JTDM van 170pk (of de fiscaalvriendelijke 163pk versie).  Wij opteren voor de 1.4 turbo Multi Air. Dit beestje brengt je in 7,8 seconden naar 100 km/u en stopt bij een 218km/u. Best aardig voor zijn klein motortje. Bovendien heeft de Giulietta een basisprijs van slechts € 24.000.

Teveel zeg je? Wel de 1.6 diesel of de 120pk versie van de 1.4 beginnen bij € 20.490. Hierdoor komt hij in het vaarwater van de populaire Volkswagen Golf.  De Alfa Romeo Giulietta is echter veel beter uitgerust.

De enige reden, althans voor Trendyman, om voor de Golf te opteren is dat deze na vijf jaar zijn waarde min of meer behoudt in tegenstelling tot de Alfa. Maar indien de woorden ‘originaliteit’ , ‘design’ of ‘sportiviteit’ het bloed sneller door je aderen laten stromen, twijfel dan niet en sluit de nieuwe Giulietta in je armen!
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Baard laten staan deze winter of net niet?

De baard kent een echte revival in 2010, maar is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Bovendien is het zo dat..

Close