Aston Martin V12 Zagato: een echte supercar

Het was een tijdje geleden dat we nog eens een echte supercar reviewden, dus het werd dringend tijd dat we uitpakten met een echte topper. Deze topper heet Zagato, Aston Martin Zagato.

Je kon reeds de sportversie van deze wagen zien, o.a. op het salon van Brussel laatstleden, maar binnen enkele dagen wordt in Kuwait de straatversie getoond aan het nu al watertandende publiek. Dit tijdens de Concours d’Elegance.


Deze parel is een samenwerking tussen het Briste automerk Aston Martin en het Italiaanse ontwerphuis, Zagato. En dit juist 50 jaar na hun eerste huwelijk dat resulteerde in de, minstens even sexy, 1961 Aston Martin DB4 GT.
aston martin 1961 DB4 GT
Technologie is ondertussen wel iets verder gevorderd. De wagen wordt volledig met de hand gemaakt – 2000 werkuren per exemplaar- en wordt geheel van aluminium en koolstofvezel (carbon) vervaardigd, zoals de One-77. In het koetswerk wordt de bekende V12 6-liter geplaatst die 510pk levert en teert op 570Nm trekkracht die naar de 19inch achtervelgen wordt gestuurd (eveneens bekend van de Vantage waar deze Zagato deels op gebaseerd is).

Je zal dus weinig verbaasd zijn om te lezen dat deze wagen je in 4,2 naar 100km/u brengt en pas stopt met accelereren bij 305km/u…aardig niet?

aston martin zagato

Volgens ons is dit een van de mooiste Aston Martins ooit gebouwd. Je zult wel kapitaalkrachtig moeten zijn, de Zagato zal tussen de 350.000€ en 400.000€ kosten. En je krijgt geen tijd om te sparen, er worden immers maar slechts 150 exemplaren geproduceerd.

Wel krijg je de keuze uit 4 verschillende kleuren (goed voor 100 uur spuitwerk!).

Geniet hier van de eerste beelden:
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Mannenmode lente-zomer 2012: What’s new bij Hugo Boss?

Hugo Ferdinand Boss, geboren in 1885 en overleden in 1948, is de oprichter van het ondertussen wereldwijd vermaarde Hugo Boss..

Close