AUDI A1: hot or not?

Audi A1: Hot or not ?

Met veel tromgeroffel aangekondigd als ‘The Next Big Audi’ , met dezelfde excellente rijeigenschappen en comfort van zijn grotere broers , is de kleinste telg van de familie sinds 11 mei 2010 in Brussel in productie gegaan.

Dat de rijeigenschappen en comfort van de Audi A1 uitmuntend zullen zijn, valt waarschijnlijk niet te betwisten. Wat voor ons vooral belangrijk is, is deze wagen hot or not?

Ons antwoord: absoluut!

Niet alleen is downsizing ongelooflijk in – denk maar aan de Fiat 500 of de nog steeds populaire Mini Cooper – talloze designers herleiden hun ontwerpen terug naar de essentie. De ultieme cocktail met een jong en sportief karakter. Vergeet ook niet het sexy en herkenbare  gehalte van de typische Audi met singleframe-grille en je krijgt een trendy auto waarmee je – ondanks zijn 3,95m lengte – indruk zult maken.

Voor wie zijn Audi A1 volledig naar zijn smaak wil stylen, biedt Audi 10 verschillende kleuren,  4 verschillende dakstijlen en talloze opties aan. Zie: led achterverlichting, BOSE surround systemen, interieurverlichtingspakketten en zo verder.

De sportieveling die houdt van wat power onder de motorkap van zijn Audi A1, zal wel nog even moeten  afwachten op de S1 variant die pas in februari 2011 gepland staat. De snelste motor is momenteel “slechts” een 1.4TFSI die je in 9,1 seconden naar 100 brengt. De milieuvriendelijke Trendyman kan daarentegen wel zijn gading vinden: de 1.2 TFSI benzinemotor verbruikt slechts 5,1l/100km, terwijl de 1.6 TDI dieselmotor een verbruik van 3,9l op 100km laat optekenen.

Een klein puntje van kritiek is echter terug de ellenlange optielijst die je voorgeschoteld krijgt, opties die je ondertussen toch al standaard verwacht: van een rokerspakket, verwarmbare spiegels, anti-diefstalbouten tot de optie om de passagiersairbag manueel uit te schakelen…voor alles valt bij te betalen. Al mag het basisprijskaartje van € 15950 geen onneerlijke basisprijs genoemd worden voor dit trendy karretje.

Zelfs Justin Timerlake ontdekte de prachtige eigenschappen van onze stadsauto van 2010:
There are 2 comments

Add yours
  1. W247 webdesign

    Spijtig genoeg van insiders gehoord dat je best nog een jaartje wacht met een A1 aan te kopen … alle A1′s die nu van de band rollen zitten nog vol bugs …


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
De 3D-TV : dé trend voor de komende wereldkampioenschappen voetbal?

3D-TV, een must have? 3D-TV : de eerste stappen zijn gezet, maar rechtvaardigen zij ook een directe aankoop? Dat is..

Close