Audi A5: enkel maar een nieuwe neus?

De Audi A5 heeft nooit deze rubriek gehaald, maar dit ligt eerder aan ons. Deze sportwagen is op en top trendy en ondanks het feit dat je er heel veel ziet rijden, blijft deze wagen de aandacht trekken wanneer hij voorbij zoeft. Zijn lijnen en sportieve uitstraling zijn een knap staaltje design alleszins.

Dit design heeft zojuist een update gekregen. Al is er vooral sprake van een facelift, gezien de achterkant zo goed als ongewijzigd blijft. De neus van deze bestseller wordt echter nog strakker dan voorheen. Blikvanger van de hele schoonheidsoperatie zijn de hertekende koplampen, die nu bij de familie van de allernieuwste audi’s past. Ook de grille werd iets hoekiger.

Verder zijn ook de bumpers gloednieuw en kan je meer kleuren en velgen kiezen. Dit alles kunnen we alleen maar toejuichen.

Het interieur kreeg ook een update. Er werd gebruik gemaakt van nieuwe materialen (aangepaste sierlijsten), nieuwe details en nieuwe onderdelen (nieuw stuurwiel, nieuwe bedieningshendels, ..). En ja, je kan zelfs nu met 5 in de sportback indien je dit wenst (vroeger had je deze bolide enkel met zetelconfiguraties voor 4 personen).

Minpuntje, de A5 sportback is nu nog moeilijker van de A6 te onderscheiden.

Wel is Xenon-verlichting nu standaard en zo dus ook de prachtige en opvallende LED-dagrijverlichting.

Ook na de update blijft deze wagen dus  een prominente plaats in onze trendy wishlist behouden. Wel raden we absoluut het sportpakket S-line aan, wat de Audi nog mannelijker en sportiever maakt. Voor meer rijplezier neem je best nog een Quattro motorisatie.

Qua motorisaties hebben we ook een aantal nieuwigheden. Er zijn immers 3 TFSI-benzinemotoren en 4 TDI-diesels beschikbaar. De instapversie is een nieuwe 1.8TFSI die 170pk opbrengt (een beetje té licht naar onze mening). Verder is er de bekende 2.0TFSI van 211pk en de nieuwe 3.0 V6 TFSI met 272pk (een aanrader). Ook de 2.0 TDi met 177pk valt wat lichtjes uit, maar de 3.0Tdi V6 met 245pk is een uniek staaltje.  

In België is een A5 (sportback – het goedkoopste model) reeds beschikbaar vanaf € 32 060, in Nederland betaal je minstens € 39.345.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
De nieuwe Harley Davidson modellen voor 2012!

Vanaf dit weekend zijn de nieuwe Harley-Davidson modellen te bezichtigen in de officiële showrooms, een reden om nog even een..

Close