Audi Q3: hippe en betaalbare compacte crossover.

Het zou supergemakkelijk zijn om deze trendy crossover het kleinere broertje te noemen van de Q5 en de Q7, dus gaan we ons daaraan ook niet bezondigen.

De jongste telg meet inderdaad enkele tientallen centimeters minder, hij is namelijk slechts 4,39m lang, 1,83m breed en 1,60m hoog, echter zijn meer hoekige en sportieve vormen differentiëren hem echt van zijn grote broers. Met zijn toch zeer duidelijke spierballen en zijn daklijn, die iets weg heeft van een coupé, verdient hij alvast een terechte plaats in onze trendy auto rubriek.

Audi-Q3-Zijkant
Je benoemt deze auto dan ook niet als een SUV (wat je wel over de Q5 en Q7 kan zeggen), de ideale term is de ‘compacte crossover’. Iets waar Audi zelf een aantal jaar geleden mee op de proppen kwam.
Audi-Q3-Voorkant
Een opmerkelijk feit is dat deze compacte crossover wel een mooi laadvermogen heeft van niet minder dan 460 liter en wanneer je de achterbank neerklapt, zelfs meer dan 1360 liter.
De Q3 zal het voornamelijk opnemen tegen de BMW X1, al vinden wij dat de X1 eerder lijkt op een doordeweeks lichtgewicht jeepje, de Range Rover Evoque – een trendy wagen die eerder al gereviewed werd in ons online magazine en de ook wel sexy Volvo XC60.
Verder blijft de Audi Q3 zich onderscheiden in de uitzonderlijke kwaliteit van afwerking, typisch Audi zeg maar, en de ellenlange en dure optielijst.
Audi-Q3-Achterkant
Qua motorisaties heb je momenteel keuze uit 4 verschillende mogelijkheden, nl. 2 2.0 TDI’s en 2 2.0 benzine versies. De diesels hebben respectievelijk 140 (in België, 136) of 177 (163) pk. Die laatste is de befaamde quattro of vierwielaandrijving, net zoals de sterkste benzinemotor, nl een 2.0 TFSI die 211 paarden levert en je in slechts 6,9 seconden naar 100km/u brengt. Is dit teveel voor je? Wel, dan is er nog de 2 liter benzinemotor met 177pk.
Prijzen beginnen voor de dieselmotoren met een heel aardige € 29.400 en lopen op tot € 36.630 (dit natuurlijk zonder de vele opties!). Voor de benzinemotoren betaal je iets meer, nl. € 32.100 voor het lichtste model en € 37.130 voor de 211pk versie.
Audi-Q3-Achterkant-2
Koop je jouw wagen echter liever in Nederland, tel er dan gerust een fikse geldsom bij. De instapversie voor de diesel kost je dan € 47.700 (enkel de 177pk is hier beschikbaar), terwijl je voor de instap benzine minimum € 38.900 betaalt (loopt op tot €45.900 voor de 211pk versie).

Vanaf 15 november zal deze Q3 in jouw showroom te bezichtigen zijn.
Laat je alvast verleiden door onderstaand promofilmpje:
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Carlsberg Tournée Digitale : Premium beer gaat mobile toer op.

Met Tournée Digitale trekt het premium biermerk Carlsberg volledig de mobile kaart en dit op een heel leuke manier. Je..

Close