Baard laten staan deze winter of net niet?

De baard kent een echte revival in 2010, maar is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Bovendien is het zo dat niet elke baard trendy is. Trendyman beschrijft hieronder kort de 3 soorten baarden waarmee je deze winter de trendmeter tilt laat slaan.

Baard 1 : het sikje.

Een mooi gevormd en getrimd sikje is definitely IN dit najaar. Perfect afgelijnd en egaal getrimd zijn onontbeerlijke eigenschappen van het perfect sikje. Het grote voordeel van dit type baard is dat het eigenlijk bij elke stijl past, van casual tot rebels en dat het veel minder onderhoud vraagt dan een volle baard. Vergis je echter niet, dit betekent geenszins dat je een week kan wachten om je baard te scheren of bij te trimmen.

Baard 2 : de balbo.

Qua baard is de balbo mijn uitgesproken favoriet. Bij dit type wordt een sikje gecombineerd met een stijlvolle snor. Jawel, dit is het type baard dat je al kent van de piratenklassiekers en dat nu volop aan zijn revival toe is.  Natuurlijk is het hier de kunst om zowel het sikje als de snor perfect te stylen en ervoor te zorgen dat beiden mooi getrimd blijven. Toegegeven, voor wie aan zijn eerste pogingen toe is, zal de moeilijkheid vooral zijn om de symmetrie te vinden. Geloof me, dit is geen sinecure wanneer je jezelf scheert. Een trucje dat mij hier wel bij helpt, is om bij het scheren eerst en vooral de zone af te “tekenen” met scheerschuim. Vervolgens zeep je je gezicht verder in en laat je baard in de zone waar je hem wil behouden zeepvrij. De snor is een ander paar mouwen. Wanneer je deze fijn wil houden, doe je dit namelijk best door je droog te scheren. Aftekenen met zeep is dan ook geen optie. Wie mij of onze lezers hier nog advies in kan geven, het is meer dan welkom natuurlijk.

Baard 3 : de stoppelbaard.

Het derde baardtype dat onze goedkeuring zeker wegdraagt dit najaar, is de stoppelbaard. Echter moet hierbij een kanttekening worden gemaakt. Het gaat hier wel degelijk om de goed onderhouden stoppelbaard! Wie geen zin heeft om heel regelmatig zijn stoppels te trimmen, gaat best gewoon voor de volle baard. Deze kan trouwens ook weer helemaal, al draagt hij niet echt onze voorkeur weg.

Ook zin om eens een baard te proberen (ook al is het dan misschien tegen de zin van jouw vriend(in))? Stuur gerust een foto van jouw baard naar info@trendyman.be De meest trendy exemplaren worden in een galerij bij dit artikel geplaatst. Durf te inspireren zou ik zeggen!
There are 4 comments

Add yours

Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Super Motor Company: de trendy snorfiets

Het Amsterdamse Super Motor Company is nog maar sinds 2009 actief maar hun eerste model is al meteen een schot..

Close