Baarden 2011 – Weet jij welke baard past bij jouw gezicht?

In 2010 werd de revival van de baard reeds ingeluid, vooral met enkele trendy baardtypes, waaronder de balbo. Deze trend zet zich in 2011 uitgebreid door en met heel wat minder beperkingen naar type baard toe. De baard is terug in al zijn vormen, zolang je er wel op let dat hij aansluit bij de contouren van jouw gezicht. Ga dus niet zomaar de baard van jouw idool imiteren, maar zorg ervoor dat je een baard kiest die bij jou past. Om je hierbij te helpen geven we je enkele richtlijnen en aandachtspunten door volgens mogelijke gezichtsvormen.


  • Het ronde gezicht

Is jouw gezicht eerder rond van vorm, dan heb je vrij veel mogelijkheden naar type baard toe, van sikje tot volle baard. Belangrijk is echter wel dat je erop let de baardlengte iets langer te houden aan de kin, waardoor het gezicht minder rond gaat lijken. Vermijd tot elke prijs te volle bakkebaarden, hou de zijkanten liever iets korter. Een balbo of sikje zijn dikwijls de perfecte keuze voor een rond gezicht.

  • Het lange gezicht

De logica zelve vereist een langwerpig gezicht precies het tegenovergestelde van het ronde. Met andere woorden opteer je hier best voor een iets kortere baardlengte op de kin en ga je net de baardharen aan de zijkanten van je gezicht iets langer houden. Hierdoor ga je iets meer volume geven aan deze zijkanten, waardoor het gezicht minder lang overkomt. Overdrijf hier echter niet in. De overgang van langere naar kortere baardhaarlengte moet nog altijd natuurlijk overkomen.

  • Het vierkant gezicht

Ook bij een vierkant gezicht is het doel om dit iets langer te laten lijken. Je kiest dus eveneens best voor de types baardgroei die ook voor het ronde gezicht aan te raden zijn, iets langer aan de kin en korter aan de zijkanten is ook hier de boodschap.

  • Het grote gezicht

Geen enkel klein type baard zal tot zijn recht komen bij een groot gezicht en zal eerder ondermaats overkomen. Kies dus voor de volle baard en een iets grotere snor. Stem de baardlengte af op de juiste gezichtsvorm.

  • Het kleine gezicht

Hier geldt natuurlijk net het omgekeerde van bij het grote gezicht. Ga niet voor die volle baard, die je gezicht volledig lijkt weg te steken, maar opteer eerder voor een kleiner baardtype. Stem de baardlengte wel ook af op de juiste gezichtsvorm.

  • Het ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezicht, dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Deze vorm wordt namelijk algemeen aanzien als de ideale vorm. Het hoeft dan ook niet gezegd dat wie een ovalen gezicht heeft zich vrijwel elk baardtype kan aanmeten.

Welk type gezicht je ook hebt en welk baardtype je ook kiest, zorg er wel voor dat je voorkomen verzorgd blijft. Regelmatig scheren en trimmen blijft dus de boodschap. Veel plezier…
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Sony Ericsson Xperia™ ray : de entertainer.

De Sony Ericsson Xperia™ ray is naast de Sony Ericsson Xperia™ Active één van de nieuwste modellen van deze Smartphone..

Close