Balmain : collectie lente zomer 2011

Pierre Balmain is al eeuwen een klinkende naam in de mondiale modewereld. Deze Franse ontwerper was trouwens één van de eerste die er voor zorgde dat de Franse mode voet aan grond kreeg op wereldniveau.

Het modehuis Balmain onstond in 1945 en wordt nu geleid door Christophe Decarnin, die zijn strepen verdiende bij Paco Rabanne. Zijn taak vervult hij met verve, de kleding die door zijn hand (en de handen van zijn team) zijn ontworpen blijven de stijl verder zetten die Balmain jaren nastreefde. Balmain kenmerkt zich door een unieke, tijdloze maar zeer karaktervolle stijl die ze in hun ontwerpen weten te verwerken. De kleren, die heel realistisch en draagbaar zijn reflecteren de stijl van een modieuze en mysterieuze maar ook glamoureuze man.


De approach van Balmain is dan ook in 2 zinnnen samen te vatten. Wij citeren de meester : “I want to create the appropriate outfit for the appropriate moment. That is my ambition.”

In onze regionen zijn misschien enkel de Pierre Balmain mannenhorloges bekend, maar wij zijn ook alvast grote fan van de nieuwe lente zomer collectie van 2011. Duidelijke elementen die in deze collectie terug te vinden zijn, zijn onder andere de militaire look en de grunge look. Ook de double-breast vest is een aanrader.LOGO YOOX.COM 120x60
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Klaar voor een Nieuwjaarsparty van formaat? Kitsch Club gaat XL!

Kitsch Club startte als tijdelijk project tijdens de warme zomermaanden van 2009. De kleine gezellige en trendy club in het..

Close