http://www.trendyman.be/wp-content/uploads/2013/11/Blackberry-p9982-porsche-design.png

Porsche Design en Blackberry creëren samen de P9982, mogelijk de duurste smartphone ooit

6.7

Met de voorstelling van de Macan staat Porsche momenteel weer volop in de schijnwerpers. Het designer team is echter niet alleen bezig geweest met het ontwerpen van een nieuwe sportieve en dynamische bolide. Met de Blackberry P9982, een limited edition, laat het merk ook weer van zich spreken op de smartphonemarkt. Niet moeilijk als je weet dat deze smartphone wordt aangeboden met een prijskaartje van +/- 1.670 Euro.

Op designvlak is de P9982 duidelijk een verbetering ten opzichte van de Z10. Het krasvrije staal dat de display omrandt, het oh zo bekende Porsche Design logo op de bovenrand en een achterzijde die is vervaardigd uit Italiaans leder, samen zorgen ze voor een toestel dat leuk is om  naar te kijken.

Blackberry-p9982-porsche-design

Een remake van een toestel (de P9982 is eigenlijk een nieuwe versie van de Blackberry Z10), zeker een limited edition, moet natuurlijk wel wat meer in huis hebben dan enkel een leuk snoetje. En daar wringt nu net het schoentje.

 

We zoomen eerst even in op de belangrijkste technische specs van deze smartphone:

  • Met zijn 131 x 65.6 x 9.5 mm en het 4.2″ touch screen situeert de P9981 zich qua afmetingen tussen de nieuwste iPhone modellen en de Samsung S3 en Samsung S4 in. Het gewicht van 140 gram ligt echter wel aan de hoge kant, wanneer je dit gaat vergelijken met deze populaire modellen van het moment
  • Ook de 8 MP camera sluit perfect aan bij de regerende smartphone modellen, als je tenminste de Samsung S4 niet meeneemt in je vergelijking. Deze laatste steekt er met zijn 13 MP camera immers met kop en schouders bovenuit
  • In tegenstelling tot de concurrenten brengt Blackberry maar 1 geheugenmodel van de P9982 op de markt, namelijk de 64 GB-versie. De 16 en 32 GB versie die je terugvindt bij Apple en Samsung staan momenteel ook niet gepland voor productie

Misschien zijn het dan de belangrijkste “innovaties” die mee de prijs van dit toestel moeten verantwoorden? Even kijken:

- De BBM Pin: Deze unieke pincode zorgt voor een betere herkenning van de gebruiker. Jouw exemplaar zal dus echt enkel aan jou toebehoren. Veilig, dat wel, de vraag is echter of je ook andere leden van je gezin herkenbaar kan maken, zoals mogelijk is bij het Touch ID van Apple.

- BlackBerry® 10 OS, het slimme Operating System: Door de integratie van het BlackBerry® 10 OS wil Blackberry een slimme smartphone creëren, die volledig op maat van zijn eigenaar gaat functioneren. Zo past de BlackBerry® Priority Hub zich voortdurend aan, naarmate het toestel de gewoontes van zijn eigenaar beter leert kennen. Dezelfde “lerende” functionaliteit werd in het touchscreen keyboard geïmplementeerd, waardoor mettertijd ook het typen sneller en correcter moet kunnen.

- BlackBerry® Natural Sound moet er dan weer voor zorgen dat het face-to-face bellen natuurlijker verloopt. Met deze geluidstechnologie zouden zelfs intonaties niet langer verloren gaan bij het bellen.

Kort samengevat heeft de Blackberry P9981 dus wel wat leuke features, maar verantwoorden deze geenszins het bijhorende prijskaartje. Het zal dus vooral het Porsche Design-logo moeten zijn dat overtuigt.

Ter informatie voor de die-hard Porsche fanaten. De P9982 is momenteel nog niet verkrijgbaar in Belgische winkels. Wie toch graag zijn of haar exemplaar van deze smartphone al veilig stelt, vindt de mogelijke verkooppunten via de uk-website van Blackberry.

The Breakdown


Design
9
Eigenschappen
8
Prijs/kwaliteit
3
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
duitse autobahn
Racen op de Duitse Autobahn

Stel je voor, op een mooie zondagmiddag neem je je moto en je gaat even racen op de Duitse Autobahn...

Close