BMW 6 2011

Toen de BMW 6 E46 in 2003 op de markt werd gebracht, waren de meningen enorm verdeeld. De eerste weken vond ik het één van de lelijkste auto’s die op onze wegen te vinden waren. Toen diezelfde auto meer en meer in het straatbeeld verscheen, veranderde evenwel mijn mening en begon ik de BMW 6 E46 meer en meer te appreciëren. Helemaal tot mijn verbazing ging die appreciatie later over in liefde.

Ondertussen is deze liefde een beetje over, de BMW 6 vertoont intussen immers al een klein beetje ouderdomsverschijnselen. Net op tijd, nu de liefde begon te vervliegen, onthulde BMW tijdens het autosalon in Parijs in september de definitieve versie van de BMW 6, die vanaf begin 2011 beschikbaar zal zijn.


Het nieuwe model leunt volledig aan bij de nieuwe wind die door de huidige modellenreeks waait. De kenmerken van de nieuwe BMW 5, de BMW 5 GT en DE BMW 7 vallen serieus op, al oogt de 2011 BMW 6 een pak sportiever en, geef toe, hij is ook een stuk stijlvoller.

bmw6-2011-coupebmw6-2011-coupe-achterkant
 

De blikvangers van de BMW 6 zijn de brede wielkasten, de unieke achterbumper en verschillende LED-verlichtingselementen, al steekt vooral de ‘cockpit’ er met kop en schouders boven uit.

Deze is gebaseerd op de inrichting van een exclusieve yacht en dit is eraan te zien. Het is prachtig en uniek afgewerkt. En net zoals in de duurdere Audi’s, kan je opteren voor een fantastisch klinkende B&O geluidsinstallatie.

bmw6-2011-interieur

Naar aloude BMW traditie, komt er na de BMW 6 coupé ook een BMW 6 cabrio. Deze laatste maakt naar het schijnt zelfs zijn opwachting in de nieuwe Mission Impossible.

BMW_6_2011_Cabrio

Echte concurrentie voor de Audi A7 en Mercedes CLS is dit niet, gezien dit model een 2-deurs versie is, maar geef gerust jullie ongezouten mening over de nieuwe BMW 6!
There are 3 comments

Add yours
 1. Bart

  Van zodra de diesel uitkomt bestel ik er eentje. Heb nu de 635d, zalige wagen ! Dat koppel …. eat your heart out Porsche enz en dat aan nauwelijks 10 liter / 100 km… :-) :-)

 2. admin

  Hi Bart,

  Inderdaad knappe wagen!

  De lancering van de BMW 6 Reeks Cabrio is voorzien voor het einde van
  maart 2011. De beschikbare motorisaties vanaf deze lancering zijn de BMW 640i en BMW 650i. De productie van de BMW 640d Cabrio zal in het najaar van 2011 plaatsvinden.

  De lancering van de BMW 6 Reeks Coupé is voorzien voor oktober 2011. De beschikbare motorisaties vanaf deze lancering zijn de BMW 640i, 650i, 640d.

  Dus nog even wachten! Succes met de aankoop!


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Manchetknopen : Trendyness zit dikwijls in een klein detail.

Manchetknopen zie je al een tijdje weer opduiken in de winkels. De laatste tijd zijn de variëteiten echter steeds meer..

Close