Campari : 150 jaar traditie

Campari wordt 150 jaar oud dit jaar en viert dit door een limited edition van de flessen op de markt te brengen. Deze flessen worden gesierd door 3 verschillende labels, die elk werden ontworpen door een hedendaags kunstenaar. AVAF, Tobias Rehberger en Vanessa Beecroft mochten elk hun visie uitwerken op de link tussen de kleur rood en deze wereldwijd welgesmaakte aperitiefdrank.

Ontstaan in 1860 als een mix van witte en rode wijnen, waaraan vervolgens een mengsel van bittere kruiden wordt toegevoegd, bouwde deze aperitiefdrank al heel snel een grote schare aan fans uit. Hoewel de meeste fans verkiezen om Campari te drinken vermengd met fruitsap (vers fruitsap is echt wel aan te raden!), ben ik er nog steeds groot voorstander van om dit drankje on the rocks te drinken. Toegegeven, het heeft een fel bittere smaak, maar geloof me, op deze manier gedronken is het de ideale manier om je smaakpapillen te wekken en kan je daarna veel beter genieten van de maaltijd die volgt.

Naast de Campari Orange en de Campari on the rocks heeft Campari nog heel wat andere cocktailtoepassingen, sommige meer en sommige minder bekend. Trendyman nam het op zich om enkele van deze toepassingen voor te proeven en geeft hierna een korte selectie van wat volgens ons de lekkerste Campari cocktails zijn.

Een wereldwijd gekende aperitieftoepassing van Campari is de “Negroni” :

  • 3 cl gin
  • 3 cl rode vermouth
  • 3 cl campari

Voeg gewoon de drie ingrediënten samen in een lowball glas met ijs. Roer vervolgens goed met een roerstaafje. Als afwerking gebruik je gewoon een schijfje sinaasappel. Een schitterend voorbeeld van eenvoud op zijn lekkerst.
Hoewel er meerdere varianten zijn op dit Negroni-recept (waaronder de Negroni Sbagliato of Negroni “verkeerd” waar de gin wordt vervangen door Spumante) blijft het origineel onzes inziens nog steeds te prefereren.

Heel wat minder bekend, maar een ware lekkernij is de Campari versie van de Mojito. Gekend als de Campari Lemon Mojito wordt deze als volgt bereid :

  • 1.50 cl witte rum
  • 0.50 cl campari
  • 3 verse muntblaadjes
  • 3 theelepels vers limoensap
  • 2 theelepels suiker
  • club soda

In tegenstelling tot de klassieke Mojito wordt de Campari Lemon Mojito niet rechtstreeks in het glas gemixt, maar wordt deze in een shaker bereid.

  • Morzel eerst en vooral de muntblaadjes in de shaker.
  • Voeg vervolgens de rum, Campari, suiker en limoensap bij in de shaker, en vul aan met gebroken ijs.
  • Shake vervolgens goed.
  • Giet de drank vervolgens door een zeefje in een besuikerd long drink glas, driekwart gevuld met ijsblokjes.
  • Werk af met een schijfje limoen of citroen.
  • Liefhebbers van munt kunnen ook enkele blaadjes toevoegen in het glas.

Probeer deze recepten gerust eens uit op enkele gasten, je zal merken dat deze meestal wel in de smaak zullen vallen en dat deze perfect dienst doen als aperitief.

Gezondheid!




There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Harley Davidson Nightster

Al enkele malen kregen we de vraag of de Harley Davidson Nightster voor vrouwen bedoeld is. Heb jij hier ook..

Close