Steel de show met een Chanel J12 – Marine & Superleggera

Chanel lanceerde reeds in 1999 de J12 Unisex collectie. Deze blijven tot op vandaag Chanels meest succesvolle horloges.
De J12 watch kenmerkt zich door zijn typische witte of zwarte kleur en is ondertussen met alle toeters en bellen beschikbaar, inclusief diamanten en wit goud.


Ook al mogen de diamanten versies het meest eye-catching zijn, echt trendy vinden we de Marine en de Superleggera versies.
Chanel-J12-Marine-Horloges
De Marine werd een jaar geleden gelanceerd en is in feite een echt -trendy – duikershorloge. Je kan het vergelijken met de Rolex Submariner, maar dan iets exclusiever en stijlvoller. Althans naar onze mening.
De Chanel J12 Marine is volledig keramisch (lees: superstevig) en blijft zeer comfortabel om te dragen. Chanel gebruikt natuurlijk het zelf opwindend Swiss movement. Het bandje bestaat uit rubber van de allerhoogste kwaliteit en is juist soepel genoeg. Het is bovendien voorzien van gaten zodat het water er in en uit kan lopen, wat het zeer draagbaar maakt op vochtige en/of regenachtige dagen. Natuurlijk, voor de echte duikers onder ons is het echte voordeel dat het horloge tot 300m diep volledig waterdicht is en dat het in complete duisternis nog licht geeft.
De witte versie heeft een meer `glossy` look terwijl de zwarte variant meer mat afgewerkt is. De duikers kunnen natuurlijk ook steeds voor de marine-blauwe variant gaan.
Chanel-J12-Marine-Blauw
Het enige minpuntje is dat de horloges aan de kleinere kant zijn. De witte is beschikbaar in een 38mm versie, de blauwe in 38mm en 42mm terwijl de zwarte enkel in een 42mm versie beschikbaar is. Aan de kleine kant (of je kan het als meer discreet bekijken) dus als je een 44m of groter gewoon bent.

Laird Hamilton, de legendarische surfer, Bond-stuntman en uitvinder van paddle boarding is de ambassadeur van de Chanel J12 Marine. Hij vertelde dat hij in gemiddeld 3 à 4 maanden zijn horloge breekt, maar dat de Chanel J12 Marine blijft meegaan. In elk geval, trendy is hij!
Chanel-J12 Marine-Laird-Hamilton

Het andere horloge dat we supertrendy vinden in deze J12 lijn, is de Superleggera versie, gelanceerd in 2006.
Een supersportief, licht en mannelijk horloge dat geïnspireerd is op de autoraces van de jaren `50, wat duidelijk te zien is.
Chanel-J12-Superleggera
Dit uit aluminium en keramisch materiaal vervaardigd horloge heeft een diameter van 41mm en heeft als eye-catcher een retro-chronometer (COSC certified). Ook dit horloge is natuurlijk zelf opwindend.
Ook duikers kunnen zich door de Superleggera aangesproken voelen, deze is namelijk waterdicht tot 200m.
Chanel-Superleggera
Hier is het bandje beschikbaar in rubber of stainless steel. Wij preferen bij dit horloge de laatste optie.

Beide horloges kosten rond de 4500EUR.

De verkooppunten voor Belgie en Nederland zijn hier te vinden.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Nice Ice Party – Easter Edition

Nice Ice Events is terug en had z'n timing niet beter kunnen kiezen! Met de zomerse temperaturen klinkt een Ice..

Close