CITROEN DS3: hippe stadsauto

Je kan hem al een tijdje bestellen, deze kleine trendy Citroën DS3, maar we vinden dat deze eigenlijk nog niet de aandacht heeft gekregen die hij nochtans wel verdient.

Dit modieus modelletje werd gelanceerd als Mini-killer, net zoals de Alfa Mito en de coole Audi A1.
2011-citroen-ds3

Het autootje, de eerst gelanceerde in de “premium” DS lijn van Citroen, is eigenlijk gebaseerd op de iets liever ogende C3. Een DS4 werd eveneens voorgesteld op het autosalon te Parijs en een DS5 zou er ook aan zitten komen.


Het verschil met de gewone C3 in basisprijs is relatief groot (zo’n € 4000), maar je krijgt er veel voor terug. Eerst en vooral heb je een zeer sportief design, met schitterende led lampjes in de bumper en een mooie grille. Anderzijds is de Citroën DS3 eleganter afgewerkt: je vindt er meer elementen van leder in terug, meer kwalitatieve kunststoffen en ook zijn er tal van sierelementen aanwezig. Bovendien is de DS3 beter geïsoleerd dan zijn niet premium broertje.

Verder onderscheidt de DS3 zich door de vele personalisatiemogelijkheden. Zelfs het dak kan je naar je eigen wensen aanpassen en er zouden 38 koetswerkkleuren beschikbaar zijn. Enkel vinden we het interieur ietwat aan de neutrale kant, maar wel kwalitatief.

Voorts meet dit karretje slechts 3,95m maar biedt toch plaats voor 5 inzittenden. Natuurlijk mag je de ruimte niet met deze van de Audi A7 vergelijken J.

Er zijn ook tal van motorisaties beschikbaar die we zeker zouden aanbevelen: opteer je voor een diesel, kies dan voor de 1.6THP met 150pk (slechts een uitstoot van minder dan 115g/km), de 1.6 benzine versie van 120pk is ook wel top.


En dan heb je natuurlijk de absolute topversie, dat sprint naar 100km/u in slechts 6.5 seconden, de Citroen DS3 Racing, met zijn 207pk, al is ie met zijn € 34.995 niet van de goedkoopste. De gewonere modelletjes beginnen bij € 16.950.

Of hij de Mini nu daadwerkelijk kan verslaan, vrezen we een beetje voor. Hij mag dan wel een supertrendy karretje zijn, de Mini heeft schitterende rijeigenschappen en een uniek imago.

Wat denken jullie ervan?
There are 4 comments

Add yours
 1. Marjolijn Malherbe

  Mijn zoon kwam met deze auto aanzetten als vervangende auto en zei dat dit
  wel een auto voor mij was. Ik vind hem wel leuk maar zou dan goed moeten nadenken over welke kleur want dat doet heel wat met zo’n auto. Hij heeft hem nu in het blauw en een wit dak. Heel grappig en vlotte auto om te zien.
  Aangezien ik een autogek ben heeft hij altijd ideeën welke auto voor mij leuk is. Mijn grote liefde is de jaquar MKII 3.8. liter maar die is nu nog even te duur voor dit meisje. Ik ga mij nu verdiepen in de ds3

 2. Maurice van E

  Ik vind het een hele gave bak hij uit heel sportief maar ook heel casual dus voor meerderen mensen te gebruiken .
  Ik zit zelf met de kleur mat grijs in me hoofd met 2 dunne lijnen geel over de wagen zo blijft die stoer maar valt die ook op .
  De auto kopen tja wordt sparen en of ik er dan wel in pas met me 2,04cm das nog maar de vraag .

  Groeten Maurice van E ( Image stylist)

 3. Marcel

  Heb dit karretje gekocht. Is zeer sportief en rijkelijk uitgerust. Rijd zeer comfortabel en is pittig. Heb hem in de kleurschakering donkergroen met wit dak. Hij is wel prijzig maar je krijgt er zeer zeker een perfecte auto voor terug

 4. Marjolijn Malherbe

  Ik heb hem ook!Geweldige auto ben er helemaal weg van. Alles zit er op en 120 pk. Bordeau rood dak en spiegels,de mooiste velgen, en helemaal met rood leer bekleed. Kan nu eindelijk als eerste weg bij het stoplicht(lekker belangrijk) maar het geeft je een kik als je wat meer power hebt.
  De volgende over 5 jaar maar dan de turbo. Ik zou geen grijs nemen is erg saai, spreekt niet,doet af aan deze mooie auto.


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
BH losmaken?

Heb je het af en toe lastig om tijdens een intense of romantische bevlieging de bh van je vriendin, vrouw..

Close