Citroën DS4: alweer een trendy Fransman!

Bij het aanvangen van dit online lifestyle magazine had ik nooit gedacht dat er een Citroën de trendy categorie ging halen. Toch werden we, tot onze eigen verbazing, reeds overdonderd door de schattige, maar trendy Citroën DS3.

En onlangs gebeurde het opnieuw. De Citroën DS4 is een op en top trendy wagen geworden. Je kan gerust zeggen dat dit een van de mooiere, zo niet het mooiste, Citroën modellen is van de afgelopen (tientallen) jaren.

De DS4 is evenmin een remake van het populaire model dat in 1955 geïntroduceerd werd maar eerder een samenstelling tussen een dynamische city coupe en een verhoogde hatchback met tal van praktische pluspunten. Het model wordt gepositioneerd in de premium-lijn van Citroën, met dus een verhoogd prijskaartje.

Het meest sexy gedeelte aan het exterieur is overduidelijk de achterzijde die heel strak staat en de driedeurs look die de wagen krijgt doordat de handgrepen in de achterste deuren zit ingewerkt.

Verder is het interieur ook een blikvanger. Doordat je iets hoger plaatsneemt krijg je het gevoel dat je in een SUV zit, inclusief de luxe die deze modellen uitstralen. Ook de panoramische vooruit helpt om dit gevoel te versterken. Het enige nadeel is dat de achterruimte vrij beperkt is en de achterruiten niet open kunnen.

Naar rijeigenschappen onderscheidt de Citroen DS4 zich ook. Doordat de wagen op vrij hoge velgen staat (absoluut een aanrader naar esthetiek toe) en het onderstel vrij hard is, heb je minder het comfort gevoel, maar eerder het strakke sportwagen gevoel. En we kunnen het beamen, dit is een heerlijk gevoel.

Qua motorisaties heb je ook een ruime keuze. 6 verschillende motoren zijn beschikbaar, waaronder 2 1.6 (120 en 150pk) en een 2.0 (200pk) benzinemotor. De dieselmotoren zijn beschikbaar met eveneens 2 1.6 HDi (90 en 110pk) terwijl je voor de 2.0 160 paarden in de plaats krijgt.

In België is de 1.6 Vti met 120 pk al vanaf € 21.230 de uwe, een standaard diesel met 90pk kan je reeds kopen vanaf € 22.130. Dit maal verschilt de prijs in Nederland ook niet zoveel, de 1.6 120 kost je € 23.940 terwijl de diesel van 90pk niet beschikbaar is. De goedkoopste diesel is de e-HDi van 110pk die voor €28.890 al in je garage kan staan.

Veel plezier met deze ongewoon trendy wagen!
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Cortina: trendy Hollandse fietsen

Het is al een tijdje geleden maar we kwamen zojuist nog eens een trendy tweewieler tegen. Ditmaal geen stoere Harley..

Close