Dolce & Gabbana wordt 20 dit jaar

Iedereen herinnert zich levendig de allereerste shows van de mannencollectie van Dolce & Gabbana. Deze shows dropen van sexuele insinuaties en Italiaanse elegantie. Toen al was duidelijk dat dit duo een enorme impact op de modewereld zou hebben.  Het was een totaal vernieuwende, sexy look die ook een mysterieus donker kantje had. Sex werd toen geassocieerd met Versace terwijl Armani bekend stond voor zijn Italiaanse elegante lijn. Dolce & Gabbana combineerden dit op hun eigen unieke manier en de rest was geschiedenis.

In 1995 lanceerden Domenico Dolce en Stefanno Gabbana hun tweede, iets jongere lijn – D&G -  zowel voor mannen als vrouwen.

Ondertussen zijn we twee decennia verder en dit duo heeft nog niets aan populariteit ingeboet. Dat dit extravagante en meest bekende homo koppel in 2005 uit elkaar ging heeft evenmin hun samenwerking beïnvloed. Integendeel zeggen ze zelf, ondanks dat ze elk een nieuwe partner hebben, is hun relatie nog steeds heel innig.

Wanneer iemand aan Dolce & Gabbana denkt ziet men onmiddellijk het stijlvolle zwart-wit kostuum met  smalle das en de gescheurde jeans voor zich, die doorheen de collecties blijven terugkomen. Tegenwoordig zien de ontwerpers dit als hun ‘signature piece’.

De scheuren in de jeans verwijzen naar de jeans die je al jaren hebt, tot op de draad versleten is maar die je niet wil wegdoen. D&G maakten van deze broek een statussymbool.


Naast hun twee modelijnen hebben deze heren ook een Dolce & Gabbana restaurant in Milaan: Dolce & Gabbana Gold en hun naam prijkt op verschillende Dolce & Gabbana boeken. Als kers op de taart kleden ze de komende drie jaar de spelers van Chelsea en zullen ze de lounge in het stadium opnieuw inrichten.LOGO YOOX.COM 120x60

Onderstaand een selectie door de jaren heen en de fashion show voor de Dolce & Gabbana winter 2011 …wij kijken alvast uit naar de volgende 20 jaren!
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
MacBook Air® en Toshiba Portégé R700 ® : wie heeft de dunste?

MacBook Air Update: Op 20/10/2010 kondigde Apple de nieuwste MacBook Air aan. Deze is een combinatie geworden van het beste..

Close