Dresscodes : hoe ga je ermee om?

Dresscodes duiken het ganse jaar door wel eens op, maar hebben de neiging vaker te verschijnen rond de eindejaarsfeesten. Hoewel sommige mannen deze soms graag “vergeten te lezen”, heeft het naleven van de dresscode een enorme impact op de indruk die je maakt tijdens dergelijke events. Een smoking die je als gegoten zit tijdens een Black Tie event zal je bewonderende blikken opleveren. Opduiken in jeans en T-shirt wanneer de uitnodiging “informele kledij” vermeldt kan worden opgevat als onbeleefd.


Omdat de trendy man graag ook als dusdanig wordt herkend, geven we je even een korte handleiding mee die je feilloos langs de valkuilen van de dresscodes zal loodsen.

 • Het White Tie event is iets wat je vandaag de dag niet zoveel meer ziet verschijnen. Sommige galabals voeren echter nog steeds deze dresscode. Wanneer je White Tie op je uitnodiging ziet staan, betekent dit dat je best een rokpak aantrekt (ook wel pitteleer genoemd).
 • Dresscode White Tie
 • Een Black Tie event (ook semi-formeel genoemd) mag niet worden verward met de formele dresscode. Black Tie betekent wel degelijk dat je best je smoking uit de kast haalt. Heb je deze zelf niet in de kast hangen, huur er dan gewoon eentje, dit is geen schande.
 • Dresscode Black Tie
 • “Stadskledij verplicht” is geen vrijbrief voor jeans! Het betekent gewoon dat je verwacht wordt te verschijnen in een net, donker pak met effen overhemd en das.
  Dresscode Stadskledij

 • De informele dresscode mag dan misschien wel vrij casual overkomen als omschrijving, dat is ze zeker niet. Informele kledij gewenst betekent alleen dat je geen van bovenstaande (semi-)formele mogelijkheden aantrekt, maar een gewoon maatpak. In tegenstelling tot de stadskledij behoeft deze dresscode echter geen donker maatpak en kan je dus gerust gaan voor een bruine of groene tint. Zelfs patronen zijn hier niet uit den boze.
  Let op dat je bij de beide laatste dresscodes niet de zonde van het overdressen begaat door voor dergelijk evenement toch een smoking aan te trekken. Dit wekt geen indruk van trendyness, eerder van verwaandheid.
 • Dresscode Informeel
 • De casual dresscode is de meest vrije van allemaal en laat je de ruimte om jouw trendy garderobe te showen. Draag gewoon die kleding waar jij je het meest comfortabel in voelt.
 • Dresscode Casual

Zo, de eerste horde naar een trendy dresscode outfit heb je succesvol genomen. In één van de volgende artikels laten loodsen we je langs de valstrikken die schuilen in de keuze van een maatpak waarmee je kan uitpakken. Niemand wil met een mooi maatpak toch de indruk wekken dat hij zijn wereld niet kent, toch?
There is 1 comment

Add yours
 1. Bram Mulder

  Hi!! Een duidelijk en interssant artikeltje! Het is vaak moeilijk te weten welke kledij precies verwacht wordt op bepaalde gelegenheden en deze post geeft toch een beter inzicht. Ik heb onlangs trouwens nog een nuttige kledinggids gevonden online op http://www.mijnsmoking.nl/. Naast de kledinggids is het ook een webshop en kan je er formele kledij kopen, zoals smokings, overhemden, gilets, vlinderdassen en veel meer. Zeker de moeite om even te bekijken!


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Galaxy Tab P1000 van Samsung : geduchte concurrentie voor de iPad.

Met de Galaxy Tab P1000 lanceerde Samsung begin deze maand de eerste echte concurrent voor de iPad. Deze SmartPad combineert..

Close