Droog scheren : hoe ga je best te werk?

Droog scheren is een goede optie voor wie zich snel en gemakkelijk van zijn baard wil ontdoen. In tegenstelling tot nat scheren pas je deze methode beter toe voor het douchen.  Waterdamp maakt het baardhaar immers te zacht om het goed te kunnen afscheren. Bij acne is het best deze methode te kiezen. Ook hier volgt een stappenplan:

Stap 1 : reinigen

Reinig de baard van zweet en vet door het gebruiken van een preshave-lotion. Deze zorgt er niet alleen voor dat de baardharen recht komen te staan en dat de huid glad wordt, maar voorkomt ook ontstekingen en huidirritaties. De scheerkoppen van een elektrisch scheerapparaat snijden de haartjes immers niet weg, maar schaaft ze ruw af. Onvermijdelijk dus dat ook deeltjes van de bovenste huidlaag meegenomen worden.

Stap 2 : scheren

Er zijn twee opties: een apparaat met een scheerblad of een met roterende mesjes. Het voordeel van de eerste soort, is dat je er goed de contouren van het gezicht mee kunt volgen. Dat is handig als je niet al het haar weg wilt. Met een apparaat met roterende mesjes kun je zelfs een baard van een aantal dagen gemakkelijk afscheren.

Stap 3 : naverzorging

Om te vermijden dat  afgeschuurde haartjes en huidschilfers op de huid blijven liggen en daar verontreinigingen veroorzaken, kun je best de kaalgeschoren delen van je gezicht met lauw water reinigen. Daarna dep je het gezicht droog en gebruik je net als bij nat scheren een kalmerende aftershave.

Hieronder vind je alvast de Trendyman Top 3 van beste scheerapparaten van het ogenblik. Alle merken vind je bij deze aanbieder terug, en dit altijd aan de laagste prijs.

Heb je zelf een ander toestel dat volgens jou absoluut thuishoort in deze Top 3 van de beste scheerapparaten, laat het ons dan zeker weten.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Lancaster Leitmotif : Nieuw model, de bekende trendy Lancaster-Stijl

Lancaster Leitmotif is het allernieuwste model van dit Italiaanse topmerk. Hoewel dit merk in onze Lage Landen vooral beroemd is..

Close