Ebel Classic 100 : een eeuwfeest in stijl

Wanneer een wereldmerk als Ebel 100 jaar oud wordt, mag dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Dat een merk, dat sinds 1911 gekend staat om zijn klassevolle designuurwerken, dit doet met een jubileumhorloge ligt dan ook voor de hand. En zo verschijnt de Ebel Classic 100 ten tonele.
Ebel-Classic-100


De Ebel Classic 100 is een minimalistisch vintage horloge geworden, volledig aansluitend bij de horlogetrends van 2011. Zoals het ook hoort voor een jubileumuitgave, wordt deze bovendien slechts in beperkte oplage geproduceerd, meer bepaald 1911 exemplaren (of wat had je gedacht). De gepolijste, geborstelde stalen kas omvat een sobere, klassieke wijzerplaat met een diameter van 40 mm. Deze wordt bovendien mooi in kwadranten ingedeeld door 4 staafvormige uuraanduidingen op 3, 6, 9 en 12u. Traditioneel is bovendien ook de plaatsing van de datumaanduiding, die werd gepositioneerd op 3u.
Ebel-Classic-100-Zijaanzicht
Natuurlijk verliest de Ebel Classic 100 naast zijn klassieke, vintage kenmerken, de moderne tijd niet uit het oog en combineert dit pareltje het klassieke mechanische met een automatische opwinding. Wat ons betreft slaagt het horloge dan ook perfect in zijn doelstelling om het functionele van het hedendaagse horloge te combineren met het emotionele, dat wordt uitgestraald door zijn vintage vormgeving. Dat men bij Ebel trouwens oog heeft voor detail, bewijst ook de kostprijs van dit juweel. Met € 1911 had men namelijk geen meer symbolische waarde kunnen kiezen.
Ebel-Classic-100-Opbergdoos
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
L’Intimité: vertrouwdheid en intimiteit, dé begrippen op 17 september.

L’intimité is een in 2007 gestart project, dat mede ontstaan is uit de vraag naar een kleinschalig evenement in Gent...

Close