Ermenegildo Zegna, verhaal van 100 jaar trendy kwaliteitskleding!

Ermenegildo Zelda staat in de eerste plaats voor op en top Italiaanse couture. Toch zijn door de jaren heen ook de nevenproducten voor mannen in aantal toegenomen. Deze hebben, net als de trendy kleding waar E. Zegna bekend door werd, de wereld veroverd met hun stijl en finesse.
ErmenegildoZegna-CentennialLogoErmenegildoZegna-CentennialCollectie


Het avontuur begon precies 100 jaar geleden, in 1910. Het merk Ermenegildo Zegna werd toen opgericht in de Piemontese Alpen in Trivero (Italië) en werd de start van een echt mode- imperium. E. Zegna was een stoffenfabrikant – en is dit nog altijd – en ging internationaal op zoek naar de beste stoffen uit verschillende werelddelen zoals merinoswol uit Australië, mohair uit Zuid-Afrika, Kasjmier uit Binnen-Mongolië en zijde uit China. Sommige machines die op vandaag nog steeds  worden gebruikt, zijn 200 jaar oud. Topmerken zoals Gucci, Boss, Prada, Hermès, Versace en vele anderen zijn grote klanten bij E. Zegna en maken gretig gebruik van zijn stoffen.

ErmenegildoZegna-CentennialVellusAureum

De stichter van het grootse imperium was een gul en groot man. Hij zorgde er dan ook voor dat zijn werknemers hem trouw bleven.

In de jaren 30 werd doorgaans weinig om fabrieksarbeiders gegeven en leefden deze in armoede. E. Zegna was een man die graag iets terugdeed voor de gemeenschap en voor zijn werknemers. Het was dan ook zijn idee om een Zegna dorp op te richten. Het dorp had een hospitaal, restaurants, een zwembad, winkels en een straat, genoemd de “13-mile drive” die je naar de heuvels leidt waar zich een ski resort bevindt. Daar plantten ze een half miljoen bomen en vandaag is het een soort nationaal park.

E. zegna overleed in 1966 en gaf de fakkel door aan zijn 2 zonen, Angelo en Aldo. Het imperium wordt  nu geleid door zijn kleinzoon Ermenegildo “Gildo” Zegna (CEO) samen met zijn zus Anna, imago directeur voor de Ermenegildo Zegna Group.

In 1991 waren ze pionier op de Chinese markt en introduceerden ze hun trendy kleding met een gigantisch succes.


Ter ere van 100 jaar E.Zegna wordt een boetiek geopend in Shanghai. Later volgen boetieks in Hong Kong, Chengdu, Shenzen en Hangzou.

Ermenegildo Zegna heeft wereldwijd 500 boetieks verspreid over tachtig landen, waarvan bijna driehonderd in eigen beheer.

België heeft ondertussen 3 boetieks. Je vindt deze op Oudaan 24 te Antwerpen, Waterloolaan 30 te Brussel en Zeedijk 760 te Knokke.

Dat de verjaardag van een mode-icoon niet onopgemerkt voorbij mag gaan, is ook E. Zegna niet ontsnapt. Een prachtig rozegouden Zegna polshorloge, waarvan slechts 100 exemplaren worden vervaardigd, zet deze gebeurtenis dan ook alle luister bij. Omdat kwaliteit blijft primeren, worden deze geproduceerd in samenwerking met Gino Macaluso, eigenaar van Girard-Perregaux, een van de meest gerenommeerde bedrijven in Zwitserland en meer dan  200 jaar oud. Een rozegouden pen werd ontworpen als hommage aan grootvader Zegna omdat hij alles noteerde met een pen. Deze is ook in beperkte oplage te verkrijgen, speciaal voor deze 100e verjaardag. Als laatste zijn er de manchetknopen met het 100 jarig embleem erin verwerkt, gemaakt in samenwerking met Tateossian Londen, leider in dit vakgebied.

ErmenegildoZegna-CentennialHorlogeErmenegildoZegna-CentennialPen

ErmenegildoZegna-CentennialManchetknopen

Ermenegildo Zegna staat voor hoge kwaliteit, verfijning, elegantie, comfort en precisie…een jasje bestaat uit 140 stukken stof en de knopen worden er zelfs nog met de hand aangenaaid. Alleen perfectie is goed genoeg voor E. Zegna zodat de man, zowel vroeger als nu, luxueus en smaakvol voor de dag komt.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Carry-on bag Gucci

Gucci's reistassen zijn al jaren de favoriet van menig trendy - en ook wel succesvol - reiziger. Het logo van..

Close