First Date? Zorg dat je goed uit de startblokken schiet!

Je kent het wel, ergens leer je een meisje/vrouw kennen. Je kan een leuke avond met haar in de club beleven of een aangename babbel via het internet…hoe dan ook…een eerste date komt eraan.

Wij mannen proberen dan steeds ons beste beentje voor te zetten en dat mag wel wat kosten. Maar hoe zorg je dat je ook een goede indruk maakt? Wij geven we je alvast enkele goede tips.

Onthoud echter wel dat dit geen handleiding is, de allerbeste tip die we je kunnen meegeven : wees vooral jezelf.

De belangrijkste vraag is wat je gaat doen op jullie first date? Spontaan komen er een aantal standaard ideeën naar boven: iets gaan drinken, iets gaan eten, naar de cinema… . En stop! Wees creatiever.

Bij voorgaande ideeën wordt er teveel of te weinig gefocust op de conversatie. Iets gaan drinken betekent letterlijk dat je recht tegenover elkaar gaat zitten en begint kennis te maken. Niet slecht, maar dit brengt soms ongemakkelijke stiltes of beschamende situaties teweeg. Naar de cinema is dan weer het tegenovergestelde, te cliché en je kan niets tegen elkaar zeggen.

First-date-Tegenvaller-Op-Restaurant

Wat we dan wel aanraden? Ga ergens naartoe waar er genoeg zaken zijn om over te praten, waar je elkaar toch (beter) leert kennen en waar je kan lachen.


Enkele tips:

-         De kermis : Het klinkt misschien onnozel, een tikkeltje marginaal maar het werkt (als je niet het lunapark instapt en blijft haperen aan de verslavende spelletjes). Samen eens schieten, wat onnozel doen, een suikerspin delen, stuk voor stuk bezigheden die automatisch zorgen voor een leuke sfeer.

-         Samen gaan dansen : Het is sociaal en sensueel, maar niet echt aan te bevelen voor wie niet kan dansen. Haar aan het lachen brengen is zeer positief, jezelf belachelijk maken is dit natuurlijk niet.

-         Kerstshoppen of een cadeau voor de verjaardag van je vader gaan kopen. Shoppen brengt veel vrouwen sowieso in een goede stemming, je kan haar verrassen door ook iets voor haar te kopen en achteraf kan je samen iets gaan drinken.

First-date-Samen-Shoppen

-         De markt : Niet voor late vogels, maar samen eten gaan kopen is altijd een succes. Iedereen houdt van eten en er is genoeg om over te praten. Eventueel kan je haar verrassen met een zelfgemaakte lunch/brunch/diner. Of kan je samen koken?

-         Koop een zak popcorn en kijk samen naar de eerste aflevering van een TV serie die jullie beiden willen zien. Minder sociaal, maar na de eerste aflevering, komt er een tweede, een derde, … en het is een pak gezelliger & minder formeel dan in de cinema!

First-date-TV-Popcorn

Tuurlijk zijn er nog tal van andere creatieve ideeën. Bovenstaande zijn enkele voorbeelden die het gemakkelijker maken om aan de praat te gaan. Vergeet bovenal wel 1 ding niet, de gemiddelde vrouw valt enorm op humor. En hiermee bedoelen we niet de typische “domme blondjes” moppen natuurlijk.

Het makkelijkst breng je haar aan het lachen door een verhaal te vertellen dat je zelf hebt meegemaakt. Verhalen zijn immers grappiger en wanneer je het zelf hebt mogen meemaken, ga je er een pak meer in op & ben je (nog) meer relaxed.

Belangrijk is wel: hou het positief! Positieve humor werkt zeer goed. Klagen en zaken afbreken raden we niet aan.

Klap ook niet dicht wanneer je verhaal minder grappig blijkt te zijn dan je aanvankelijk dacht. Wanneer de persoon in kwestie niet lacht, laat het gewoon zo. Vertel verder & luister. Luisteren is minstens even belangrijk. Luister naar haar verhalen, vraag eerlijk & geïnteresseerd verder en blijf oogcontact houden.

We wensen je in elk geval enorm veel succes!
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Google Nexus S – Snelste Samsung Smartphone ooit.

De Google Nexus S is de opvolger voor de Google Nexus One, die begin 2010 werd geïntroduceerd op de Smartphone..

Close