Galaxy Tab P1000 van Samsung : geduchte concurrentie voor de iPad.

Met de Galaxy Tab P1000 lanceerde Samsung begin deze maand de eerste echte concurrent voor de iPad. Deze SmartPad combineert het beste van de tablet bovendien met de voordelen van een Smartphone, iets wat bij de iPad op vandaag nog niet het geval is. Ook op het vlak van formaat wint het toestel het van zijn Apple concurrent. Reden genoeg dus om eens dieper in de mogelijkheden van dit stukje spitstechnologie te duiken.
Samsung-P1000-Galaxy-Tab
De Galaxy Tab afmetingen zijn op zachtst gezegd indrukwekkend, zeker gezien de vele functionaliteiten die het toestel biedt. Waar de iPad van een 9.7 inch touchscreen is voorzien, moet je het bij de Galaxy Tab P1000 stellen met een 7 inch touchscreen (totale afmetingen van het toestel : 190.09 x 120.45 x 11.98 mm). Anderzijds heeft dit verschil in afmetingen een groot gewichtsverschil tot gevolg. Zo weegt de iPad 680 gr, maar weegt de Samsung Galaxy Tab P1000 amper 380 gr.


Met zijn multitasking mogelijkheden en geïntegreerde Adobe Flash Player 10.1 heeft Samsung bovendien de 2 grootste minpunten van de iPad getackeld, waardoor vele iPad sceptici al snel hun keuze ten voordele van de Galaxy Tab P1000 zullen maken.
samsung-mobile-gt-p1000-multitasking
Tel hierbij de vele mogelijkheden inzake telefoon, videoconferencing (via 3.2 megapixel sensor), GPS systeem van de GT-P1000 en je weet direct dat Apple wel degelijk concurrentie mag vrezen van dit toestel.
samsung-mobile-gt-p1000-beeldbellen
Nog enkele extra nieuwigheden van de Samsung Galaxy Tab P1000 :

  • “Swype” : Moet het mogelijk maken om sneller te typen, doordat je de vinger gewoon over het scherm kan glijden. Door de herkenning van de geswypte patronen worden woorden 1,5 keer sneller getypt.
  • samsung-mobile-gt-p1000-swype
  • “Layar” : Location Based Service door een samenwerking van camera, kompas en GPS, die extra informatie projecteert over de plaats die je op dat moment in beeld hebt.
  • samsung-mobile-gt-p1000-layar

Hoeveel de Galaxy Tab P1000 van Samsung moet kosten, hoor ik je vragen? Je hebt deze momenteel reeds voor 659,00 Euro (iPad 3G versie verkrijgbaar vanaf 599,00 Euro via de Apple Online Store) .
Wat denk je zelf, moet Apple deze SmartPad vrezen?
Samsung Galaxy Tab P1000

Koop nu jouw Samsung Galaxy Tab P1000 : Momenteel € 419,00 (i.p.v. € 609,00).

 

 
There are 3 comments

Add yours
  1. Nico

    Galaxy Tab, is in verschillende opzichten beter dan de “I pad” maar er zijn toch een paar nadelen aan. 1 Het hoge prijskaartje! 2 Draait nog op Android 2.2(Froyo)Wat niet geoptimaliseerd is voor tabletten. Vandaar vele producenten wachten op android 3.0(Honeycomb) om dan hun tabs op de markt te brengen (vermoedelijk rond februari) Vanaf dan zal de concurrentie pas echt op gang komen…Al bij al mooi toestel!

  2. gerd

    Hallo Nico, hartelijk bedankt voor je feedback. Je opmerking over de Android 2.2 is natuurlijk volledig terecht, maar deze tablet doet het toch heel goed met het OS in kwestie. Wat de prijs betreft, deze is niet hoger (maar ook niet lager) dan de iPad met vergelijkbare kwaliteiten (32GB WIFI+3G). Combineer dit met het formaat en de extra’s (tablet + telefoon, camera voor + achter, …) en je hebt hier inderdaad een mooi toestel. Natuurlijk kan je wachten op betere versies, maar dit toestel is nu al een grote trend aan het worden en is natuurlijk een leuk en nuttig gadget.


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
BMW 6 2011

Toen de BMW 6 E46 in 2003 op de markt werd gebracht, waren de meningen enorm verdeeld. De eerste weken..

Close