Gentse feesten 2010 – 10 dagen feestplezier bij zomerse temperaturen

We schrijven 11 juli 2010 en elke Gentenaar begint nu stilletjes de kriebels te voelen. Het is namelijk nog minder dan een week te gaan vooraleer hét jaarlijkse Gentse evenement bij uitstek van start gaat. Dat we het hier hebben over de Gentse Feesten 2010 had je natuurlijk ook al door… :-)

Zoals elk jaar hebben de organisatoren zich geen moeite gespaard om vermaak in al zijn vormen gedurende 10 dagen Gentse Feesten te verzamelen in deze parel onder de Vlaamse steden. Straattheater, kermis, komieken, marktkraampjes en natuurlijk de vele podia die op de Gentse pleinen werden opgesteld. Elk jaar opnieuw zijn deze podia de places-to-be om topmuzikanten, nationaal en internationaal, aan het werk te zien. Gaande van het Sint-Baafsplein tot het Baudelopark vindt men elke dag weer een ruim aanbod aan artiesten en stijlen.


Ook jaarlijkse klassiekers zoals 10 Days Off en Polé Polé Festival zijn dit jaar weer van de partij. Jaar na jaar garanderen deze evenementen stomend hete avonden. Geen enkele bezoeker die het waagt de Koren- of Graslei (Polé Polé Festival) te betreden kan lang weerstaan aan de opzwepende ritmes die over het water galmen. Ook wie de Gentse Vooruit (10 Days Off) binnenwandelt zal niet lang stil blijven staan. Top DJ’s van over de ganse wereld verzamelen zich weer voor de Gentse Feesten en rijgen de top-sets aan elkaar.

Gentse-Feesten-Pole-Pole-Festival

Absolute nieuwigheid op de Gentse Feesten 2010 is de Ball Room Oude Vismijn. Gedurende 10 dagen wordt de Oude Vismijn de bestemming bij uitstek voor wie dol is op dansen. Elke avond wordt een ballroom feest georganiseerd met telkens een ander thema. Een top Dj uit het genre van de avond steekt vanaf 19u het vuur aan de lont. Vanaf 22u wordt hij dan afgelost door een orkest dat zijn sporen reeds verdiende in hetzelfde genre. Vanaf 23u30 tot 02u00 wordt dan plaats gemaakt voor muziek van alle tijden en alle stijlen. Zolang het dansbaar is krijgt het zijn plaats. Thema’s die intussen gekend zijn, zijn de volgende :  tango, salsa, wals/musette, rumba/cha cha cha, swing/manouche, folk en jazz. Je ziet het, de stijlen zijn sterk uiteenlopend. Elke avond wordt echter wel een dansfeest in stijl, en dit in een prachtige setting.

Dat Gentse Feesten nog zoveel meer geslaagd zijn met gunstig gezinde weergoden weet iedereen. Dat men voor de volgende weken echte tropische temperaturen voorspelt is dus een geschenk voor elke Gentenaar. Let echter wel op als je van ‘s middags al terrasjes begint af te struinen. Plezier verandert snel in minder aangename sensaties voor wie zich niet voldoende beschermt tegen de zon. Gelukkig is er dit jaar de zomersjaal voor mannen. Dat je bovendien voldoende moet drinken spreekt natuurlijk voor zich. Al is dit laatste advies meestal overbodig… :-)
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Roséwijn 2010 wordt bleek van kleur, tot bijna wit.

Roséwijn is reeds enkele jaren bezig met de opwaardering van het imago. Ook in 2010 zet deze wijnvariant zijn opmars..

Close