Gentse Feesten 2011 : Voor elk wat wils…

De Gentse Feesten 2011 werden vrijdag 10/06/2011 voorgesteld en 1 ding werd al direct duidelijk : De 168ste editie van deze Gentse week van cultureel, muzikaal en ander plezier wordt opnieuw gekenmerkt door een enorme waaier aan keuze. Weinig verwonderlijk als je weet dat 218 organisatoren niet minder dan 3907 activiteiten voorzien tijdens de periode van 16 tot 25 juli 2011.


Verspreid over niet minder dan 350 locaties vind je allerlei ontspanningsmogelijkheden terug, kinderactiviteiten, circusfestivals, culturele evenementen en muziekfestivals, je vindt het allemaal terug op de Gentse Feesten 2011. Om je alvast de mogelijkheid te geven alvast een eerste Gentse Feesten-agenda op te stellen, stelt Trendyman je per thema enkele verwachte hoogtepunten en/of nieuwigheden voor.
Gentse-Feesten-2011-Affiche

 • 1. Muziek:
 • Elk jaar opnieuw zakken vele mensen, jong en oud, af naar de Gentse binnenstad voor de muzikale hoogstandjes die de vele locaties opluisteren. Ook dit jaar vind je klassiekers als Gent Jazz Festival, Boomtown, 10 Days Off en Polé Polé op hun vaste locaties terug en zijn de programma’s weer om je vingers bij af te likken. Elk in hun eigen stijl garanderen zij opnieuw opzwepende avonden, waar hoge temperaturen niet absoluut noodzakelijk zijn om het heet te krijgen (al hopen zowel organisatoren als bezoekers natuurlijk wel op een bijhorend zomers weertje). Enkele avonden om te noteren? Wat dacht je van :

 • Zaterdag 16/07/2011 : De eerste dag van de Gentse Feesten 2011 wordt traditioneel op gang getrokken met luchtig amusement. Van “Vlaanderen Zingt” (Sint-Baafsplein 19u00), waar elke bezoeker zich graag even onder z’n douche waant en het keelgat opentrekt, tot groepen als Nie Neute (Korenmarkt 20u30) en Biezebaaze (Sint-Baafsplein 23u15). Combineer dit met de uitgelaten sfeer die elk jaar weer heerst bij de kick-off van dit volksfeest en je weet dat dit een avond wordt om te onthouden. Ook 10 Days Off staat op deze datum garant voor een fikse ontlading : Zombie Disco Squad, Jessie Rose en Maxim Lany zetten alles op alles om jullie op deze eerste dag in de juiste stemming terug naar huis te sturen (zij het dan om 08u00 ‘s morgens op 17/07/2011)
 • Woensdag 20/07/2011 : Met Las Buenas Ondas, Discobar Galaxie en Goodlife Party featuring Olivier Tjon garandeert Polé Polé een avond om niet te missen!
 • Maandag 25/07/2011 : Voor wie op dinsdag niet te vroeg uit de veren moet, hebben de Gentse Feesten 2011 ook nu weer wat te bieden. Wat dacht je van Buscemi & The Squadra Bossa (Polé Polé 24u00), De Dolfijntjes (Bij Sint-Jacobs 01u00) of de coverband Never 2 Late (Sint-Veerleplein 21u00)?
Gentse-Feesten-2011-Pole-Pole
 • 2. Cultuur:
 • Ook qua cultuur bieden de Gentse Feesten 2011 naar aloude traditie een enorm repertoire, en dit in allerlei genres. Elk jaar opnieuw weet Miramiro de feestgangers te verbazen met het straattheaterfestival. Internationale straatartiesten weten voorbijgangers als geen ander te intrigeren en geloof me vrij, iedereen ontdekt regelmatig wel een artiest of groep waar de mond van open valt. Ook in Gentse zalen wordt heel wat cultuur geserveerd. Onze favorieten :

 • Doortocht : In het NTGent doet Adriaan Van den Hoof zijn ding en dat wil wat zeggen. Meer uitleg behoeft dit waarschijnlijk niet. Wie ervan houdt zijn zorgen eens goed weg te kunnen lachen is op 17 en 18 juli 2011 aan het juiste adres in het NTG.
 • Ka-Bal : Dit danstheater met live muziek serveert 3 korte voorstellingen per avond, elk opgevoerd door een ensemble van zowel Belgische als internationale artiesten. Wie houdt van ingetogen schoonheid is in de Minnemeers aan het juiste adres en dit van 16 t.e.m. 25 juli 2011 om 20u00.
 • Iets om van te huilen : Deze theaterproductie kreeg niets dan goede kritieken na de inspeelvoorstellingen van de afgelopen weken. Dit verhaal van jonge liefde, verwachtingen en de logische ontgoochelingen van een nieuwe generatie weet zijn toeschouwers vast te grijpen en te houden. Liefhebbers van goed theater kunnen terecht in de Minardschouwburg en dit van 18 t.e.m. 23 juli 2011 vanaf 22u00.
Gentse-Feesten-2011-Iets-Om-Van-Te-Huilen
 • 3. Jeugdircusfestival 2011:
 • Het jeugdcircusfestival vindt jaarlijks een dankbaar publiek op de Gentse Feesten. De crème-de-la-crème van het jonge Europese circustalent komt dan ook graag naar Gent om hun circuskunsten tentoon te spreiden. Enkele zaken die alvast met stip te noteren zijn :

 • Overstekend wild : Op 17 juli 2011 openen 15 jongeren al koorddansend het jeugdcircusfestival. Niet spectaculair genoeg? Als je weet dat deze waaghalzen tot voor kort nog nooit op een draad hadden gelopen en dat de koorden waar ze overstappen gespannen zijn boven de Leie (buurt Baudelopark), misschien toch nog net iets extra, niet?
 • Enjoy and jump : Een Belgisch trio dat weldra de acrobaten van het welgekende Cirque du Soleil vervoegt, maakt op 18 juli 2011 graag eerst een tussenstop op de Gentse Feesten 2011.
 • Rhythm & Beast : Eveneens op 18 juli 2011 willen 3 “gewone burgers” samen de alledaagse sleur even ontlopen. Begeleid door het opzwepende ritme van hun hart worden zij echte “beasts” die aan het jongleren slaan, maar dan wel op een trampoline!

Gentse-Feesten-2011-Rhythm-And-Beast
Je merkt direct, het aanbod tijdens de 10 dagen lange Gentse Feesten 2011 is enorm. De hierboven vermelde evenementen zijn slechts een deel hieruit. Tel hierbij de talrijke musea die eveneens hun duit in de culturele zak doen en je begrijpt waarom dit evenement zo’n 1,7 miljoen bezoekers naar het historische Gent brengt.
Bezoek dus alvast de officiële website van de Gentse Feesten 2011 en vul bovenstaande agenda naar keuze aan.
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
De nieuwe BMW 1, een trendy stadswagen?

We waren al een tijdje de mening toegedaan dat de BMW 1 wat verouderd begon te worden. Gelukkig vond BMW..

Close