Gentse feesten 2012 komen eraan

Ook al is het weer momenteel weinig hoopgevend en kan je het bezwaarlijk zomers noemen, één evenement doet ons toch reikhalzend uitkijken naar de zomer: de Gentse Feesten 2012. Zoals elk jaar is het weer even afwachten voor het programma, maar je kan er van op aan dat we op vrijdag 8 juni present zullen zijn bij de officiële persconferentie en jullie dan ook heel snel op de hoogte zullen brengen van wat je dit jaar kan verwachten.

Tot dan!

(ps: wie niet kan wachten tot dan kan alvast nog even genieten van wat de Gentse Feesten 2011 te bieden hadden) ;-)

Update na officiële persconferentie van 8/06/2012.

Wanneer je een beetje ervaring opbouwt met het volgen van persconferenties, leer je al snel de tekens herkennen, die signaal zijn voor een gebrek aan nieuwe zaken om te melden. Wanneer een persconferentie voor de Gentse Feesten 2012 begint met een officiële mededeling over een anti-rook wedstrijd op Vlaamse scholen en de uitreiking van prijzen aan enkele laureaten, begint zich al snel een gevoel van twijfel op te dringen. Als het vervolg van dit, volledig naast de kwestie, item, dan ook nog eens bestaat uit een “Making of” filmpje van de affiche, wordt het donkere vermoeden dat de Gentse Feesten dit jaar weinig nieuws brengen, helemaal bevestigd. Hoeveel moeite schepen Decaluwe en omringenden ook deden om enthousiasme te tonen bij het voorlezen van de presentatieslides, het was duidelijk dat de 169ste editie van de Gentse Feesten voort zal teren op de bestaande succesformule. Een deel van de 1 uur durende conferentie werd zelfs gewijd aan de sanitaire voorzieningen en andere “nuttige” informatie.
Gentse-Feesten-2012-Affiche
Het erop naslaan van het programma, bevestigt de indruk van de persconferentie. De Gentse Feesten 2012 brengen weinig echt indrukwekkende vernieuwingen of muziekgroepen. De traditionele pleinen brengen hun even traditionele programma’s en wanneer het gaat om grote namen op de affiches, kan men zelfs spreken over een zekere teleurstelling.
Betekent dit dat de Gentse Feesten dit jaar geen bezoek waard zijn? Absoluut niet! Hoe traditioneel de invulling ook, het festival wordt elk jaar opnieuw gemaakt door de aanwezige feestbeesten en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. De ongedwongen sfeer van dit 10 dagen durend Gentse festival, dat doorgaat van 14 tot 23 juli 2012, in combinatie met het voorziene amusement en de klassieke kleppers zorgen voor een 10-daagse, waarvoor menig Gentenaar met plezier een groot deel van zijn/haar verlof opoffert.
Gentse-Feesten-Sfeerbeeld
Onze aanraders voor de komende feesten: Gent Jazz Festival zal zoals elk jaar opnieuw weten te bekoren. Ook Boomtown gaat door op zijn amusementsvolle elan. Het Sint-Baafsplein valt ietwat tegen en heeft als grootste asset Daan op maandag 16 juli op de affiche staan. Natuurlijk zijn ook Frank Boeijen en de Starfunkers goed om herinneringen op te halen of eens goed uit de bol te gaan, maar namen als “Christoff en Lindsay” bezorgen ons eerder kippenvel en kunnen in de toekomst beter worden afgevoerd.
Wie zijn gading eerder vindt in andere kunsten dan muziek, kan natuurlijk weer zijn hartje ophalen in zowel de circusperformances als het theatercircuit, dat opnieuw sterk vertegenwoordigd zal zijn.
Klassiekers als Polé-Polé en 10 days off zullen eveneens hun reeds gekende vervoering teweeg brengen.
Gentse-Feesten-Pole-Pole
U ziet het, de Gentse Feesten 2012 blijven wel degelijk een absolute must voor wie houdt van amusement. Al wordt het langzamerhand meer en meer duidelijk wat de slogan “Hou de Gentse Feesten gratis” voor gevolgen heeft op de affiches van de pleinen.


Veel plezier in elk geval en laat ons zeker weten wat jij vond van deze 169ste editie!
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
L’eau d’Issey pour homme Sport: voel je extreem.

Je kan er niet omheen, 2012 is een sportjaar, met toppers als het EK Voetbal en de Olympische Spelen om..

Close