Gillette Fusion ProGlide : scheren kan echt makkelijk zijn

Gillette Fusion ProGlide is de naam van de nieuwste telg van de Gillette familie die vanaf 6 juni in de winkelrekken terug te vinden zal zijn. Alweer een nieuw mesje hoor ik je vragen? Begrijpelijke reactie, gezien Gillette inderdaad gemiddeld om de 4 à 5 jaren met een nieuw type scheermes uitkomt. Is de Gillette Fusion ProGlide dan echt zoveel beter dan pakweg de Gillette Sensor of de Gillette Mach reeks? Trendyman had de kans de Gillette Fusion ProGlide nu reeds te testen en ons oprechte antwoord luidt … JA.
Het gemak waarmee het mes over de huid glijdt en er zelfs in de diepste glooiingen in slaagt de haartjes kort te scheren, is opzienbarend. De eerste stoppels keren pas terug tegen de volgende ochtend (of de volgende middag afhankelijk van de sterkte van jouw baardgroei) wat gans de dag door zorgt voor een zalig gladde huid.


De verklaring hiervoor werd ons duidelijk toen we door de mensen van Gillette werden uitgenodigd om hun R&D faciliteit in Reading (UK) te bezoeken. Hier werden de inspanningen die Gillette zich getroost om met elk nieuw model opnieuw een aantoonbare progressie te maken pas echt duidelijk. Een korte omschrijving van ons bezoek en het proces dat onder andere de Gillette Fusion ProGlide heeft doorgemaakt als het op 6 juni onze winkelrekken aandoet, vind je direct na de beschrijving van de Gillette Fusion ProGlide zelf.
Gillette-Fusion-ProGlide-Verpakking
Gillette Fusion ProGlide:
Wanneer mensen horen dat Gillette binnenkort een nieuw model uitbrengt, krijg je dikwijls een nogal smalende opmerking te horen : “Hebben ze er nog een mesje bijgestoken?”. Misschien begrijpelijk, maar je kan er niet meer naast zitten. Geen vernieuwing naar aantal lemmetjes deze keer. De belangrijkste vernieuwingen bevinden zich enerzijds in de eigenschappen van de mesjes, anderzijds in een aantal andere elementen van de cartridge.
1/ De mesjes : Zoals reeds gezegd geen wijziging in het aantal mesjes. Wel werd geïnvesteerd in het verfijnen ervan en het aanbrengen van een lageweerstandscoating. Hierdoor glijden de mesjes vlotter over de huid en snijden zij de haartjes nog makkelijker af. De scheerbeurt wordt dus zowel effectiever, als meer comfortabel.
2/ De messtabilisator : Gezien er tussen de mesjes onderling lege ruimte voorzien was, kon het gebeuren dat deze lichtjes gingen verbuigen waardoor de scheerbeurt minder effectief werd. De nieuwe messtabilisator dient om de afstand tussen de mesjes zo optimaal mogelijk te houden, zonder de flexibiliteit van de mesjes te belemmeren.
3/ De Comfort Guard : Gebruik van teveel scheerschuim kan er soms voor zorgen dat de mesjes minder contact maken met de huid, waardoor de baardharen minder kort worden afgeschoren. De Comfort Guard bevindt zich voor de mesjes en zorgt ervoor dat een teveel aan scheerschuim wordt afgevoerd. Een “scheerschuimploeg” als het ware, die bovendien ook de huid nog eens extra opspant, net voor de passage van de mesjes.
Gillette-Fusion-ProGlide-Vernieuwingen
4/ De Lubrastrip : Geen nieuw onderdeel voor gebruikers van de Gillette Fusion. Deze blauwe strip is nu echter groter gemaakt, waardoor hij meer minerale olie en gladmakende polymeren bevat. Opnieuw een verbetering voor de soepelheid waarmee het mes over de huid glijdt.
5/ De Precisietrimmer : Hoewel eveneens reeds aanwezig in de Fusion-versie, misschien nog niet door iedereen ontdekt. Dit extra mesje, dat zich aan de bovenzijde van de cartridge bevindt om ook die moeilijke bereikbare plaatsen vlot te kunnen trimmen, werd eveneens nog meer precies gemaakt.
6/ De handgrip : Beter uitgebalanceerd dan de Gillette Fusion en voorzien van een iets grotere, ergonomische handgreep.
Marketingpraatjes hoor ik je denken? Neem het gerust van ons aan, probeer de Gillette Fusion ProGlide en je zal al snel ontdekken dat het effect van de vernieuwing niet te miskennen is. Fans van de Gillette Fusion Power kunnen op hun beide oren slapen. Ook de Gillette Fusion ProGlide heeft een Power versie. Naast de 6 voorgaande vernieuwingen kreeg deze versie ook een Comb Guard mee, die de haartjes als het ware naar de mesjes leidt. Je vindt de Gillette Fusion ProGlide in de winkel voor € 14,99 en de Gillette Fusion ProGlide Power voor € 19,99.

  Gillette Fusion ProGlide : de ontwikkeling.

 • Research boven alles : Testing
 • De periode van 4 jaar die is verstreken tussen de lancering van Gillette Fusion en Gillette Fusion Pro Glide is geen marketingzet. Elke dag die verstrijkt tussen 2 nieuwe modellen wordt besteed aan research en testen. Dagelijks komen 80 lokale bewoners zich scheren in de Gillette scheerfaciliteit (zonder dat ze overigens weten of ze te maken hebben met een bestaand model of een prototype). Ze worden hierbij grondig worden geobserveerd door de tientallen medewerkers die elke dag bezig zijn met de meest geavanceerde technologieën. Allen dienen ze hetzelfde doel : jouw volgende scheerbeurt de makkelijkste en meest aangenaam mogelijke maken, met een resultaat dat jouw partner laat genieten van die perfecte babywangetjes. Leuk detail : ook de medewerkers van Gillette kunnen dagdagelijks de nieuwe prototypes testen en worden hierin aangemoedigd.
  Gillette-Fusion-ProGlide-Testen

 • Bedenken : Concept Engineering
 • Natuurlijk kan je enkel met research en testen geen nieuw mesje in de winkelrekken krijgen. Daarom wordt de Gillette R&D faciliteit bevolkt door 130 bollebozen op tal van terreinen. 3D-technologie, bewegingsleer, technisch tekenen, de besten op al deze vlakken vind je terug in Reading en allen zijn ze dag in, dag uit bezig met hetzelfde doel : de ideale scheerbeurt. Dat ze hiervoor ook de meest geavanceerde technologieën tot hun beschikking hebben is natuurlijk ook een mooi pluspunt. Leuk om zien was wel dat deze genieën ook nog gebruik durven maken van simpele zaken. Zo werd het idee voor de Comb Guard een allereerste keer uitgewerkt, tijdens één van de vele Brainstorms, met behulp van een kartonnen doos en enkele beweegbare “draden”.
  Gillette-Fusion-ProGlide-Concept-Engineering

 • Tekenen : 3D-imaging
 • Van zodra de ideeën vorm beginnen krijgen gaat men over tot de volgende fase : De ideeën op papier zetten met behulp van 3D-tekeningen. Deze minutieus getekende versies van de hersenspinsels van het R&D team laten toe om eerste mogelijke probleemzones van het nieuwe model te spotten. Van zodra zij het eens zijn dat deze allen zijn weggewerkt is het tijd voor de volgende stap.
  Gillette-Fusion-ProGlide-3D-Tekenen

 • Printen : 3D-prototyping
 • Van de 3D-tekening wordt nu een eerste versie “geprint” met een 3D printer. Wonderbaarlijk om te zien hoe snel een idee plots vaste vorm kan krijgen. De tekening wordt ingevoerd en de printer maakt, met behulp van speciale plastic soorten, een eerste tastbaar model van het nieuwe scheermes. De precisie waarmee deze fase wordt uitgevoerd laat toe om het model op heel wat vormelijke aspecten te gaan beoordelen en verbeteren. Eens alle aspecten als perfect worden beoordeeld kan men dan eindelijk overgaan tot het produceren van een eerste testversie van het nieuwe Gillette scheermes.
  Gillette-Fusion-ProGlide-3D-printen

 • Produceren : Een idee wordt realiteit
 • Het spreekt voor zich dat elke productie wordt gevolgd door een inspectie (dit is trouwens niet enkel voor testversies, elk geproduceerd mes wordt nauwgezet onder de loep genomen vooraleer het de productiefaciliteit verlaat). Is elk aspect van het scheermes goed bevonden, dan keert het terug naar de eerste fase : testen, testen en nog eens testen.

Gillette-Fusion-ProGlide-Inspectie
Je ziet het, bij Gillette neemt men een scheerbeurt heel serieus. De Gillette Fusion ProGlide is dan ook het resultaat van een intensief en langdurig proces dat begint en eindigt met testen door en luisteren naar consumenten zoals jij en ik. En geloof ons, het resultaat toont dit duidelijk aan.

 
There are 2 comments

Add yours
 1. Axel

  Getest én goedgekeurd!!!
  Zelfs met een straffe baard geeft het een superzacht resultaat… vrouwen zijn er (ook) dol op ;-)

  Btw: heel duidelijk en interessant artikel!!


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
iTamTam, de trendy multimediastoel.

iTamTam, zo heet het trendy resultaat dat ontsproten is uit de samenwerking tussen Eric Berthes en Design Branex, verdient wat..

Close