Hong Kong: bruisende metropool & verbazingwekkende natuur

Eerder dit jaar schreven we dat je Singapore als het New York van het Oosten mag beschouwen maar niet zo heel ver daar vandaan heb je nog zo’n fantastische metropool, namelijk Hong Kong. Deze is zelfs iets groter, zowel in oppervlakte als in populatie, dan Singapore.

Om je een idee te geven, in Singapore wonen er 4,7 miljoen mensen ten opzichte van 7 miljoen in Hong Kong. Hong Kong bestaat uit 236 eilanden, beslaat 1099km² terwijl Singapore 63 eilanden beslaat over een totale oppervlakte van 683km².

Ter vergelijking, België stelt het met een oppervlakte van 30.528km² en onze noorderburen tellen 41.528km².

Kortom, wat klagen wij over een hoge bevolkingsdichtheid!

Natuurlijk, hier heb je geen skyscrapers en dergelijke. Jammer genoeg, want ook de skyline van Hong Kong is prachtig. Eén van werelds mooiste skylines en bij deze ook een absolute must om te gaan bekijken ’s avonds.

Hiervoor ga je best naar Victoria Harbour langs de Kowloon zijde (neem de metro richting Tsim Sha Tsui). Qua tijdstip raden we je aan om iets voor 20u te gaan. Dan is er immers de grootste permanente lichtshow ter wereld, ‘A symphony of lights’. Het beste zicht is tussen het Cultureel Centrum en de ‘Avenue of Stars’. Een andere optie is de harbour cruise die een andere kijk geeft op het geheel. Persoonlijk vinden we het de moeite niet waard, maar meningen verschillen natuurlijk!

Het nadeel aan Hong Kong is echter de smog, waardoor het zicht sommige avonden belemmerd zal zijn maar laat je vooral niet tegenhouden opnieuw te proberen op een later tijdstip.

Wellicht zal je ook in Kowloon verblijven, dat enkele tophotels herbergt, zijnde het gerenommeerde The Peninsula, één van ’s werelds bekendste luxehotels (vanaf €375/nacht), maar ook andere hotels zoals de Sheraton en meer budgetvriendelijke varianten. Wil je echt cheap gaan, heb je de Chunking Mansions, waar vele hostels te vinden zijn, die eveneens in Nathan Road, Kowloon liggen. Deze raden we je echter niet aan, je betaalt weliswaar maar +/- €30 nacht, maar je douchet op het toilet en de kamer is gemiddeld slechts 6m².

Een andere aanrader in Hong Kong is dé bar bij uitstek, club @28, op de rooftop van de Crowne Plaza, Causeway Bay. Hier kan je gezellig iets drinken met een schitterend zicht.

Verder raden we je aan zeker eens te gaan dineren in Soho waar je de meest trendy bars en restaurants vindt tegen betaalbare prijzen. De wijk is trouwens ook leuk om gewoon eens door te lopen.

Ook niet te missen is de Victoria Peak of The Peak. Een van de toppers qua attracties en echt niet te missen. Je neemt de peak tram naar boven waar je verwend wordt met een zicht van de city centre.

Natuurlijk enkel maar te doen op een dag waar er geen mist hangt of je ziet niets. Meer info vind je hier .

Lantau Island is eveneens heel erg de moeite waard. Je ontsnapt van de trendy stad en wordt verbaasd dat Hong Kong zoveel prachtige natuur heeft. Neem zeker de kabellift richting de gigantische buddha die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Verder kan je ook op Lantau Island naar een traditioneel visserdorpje gaan (Tai-o Village) met de bus of eindeloze wandelingen maken. In het dorpje Mui Wo Village kan je de ferry terug nemen naar Hong Kong Island.

Een dagje uit de hussle en bussle zal deugd gedaan hebben. Verder kan je nog Ocean Park of Disneyland Hong Kong bezoeken. Deze laatste bezochten we zelf niet maar onze vrienden ter plaatse bleken dit alvast niet aan te raden, zeker wanneer je het met Miami of Parijs zou vergelijken. Het is enkel iets voor de allerjongsten.

Shoppen is een andere, voor sommige zelfs enige reden, om naar Hong Kong af te zakken. Het ene grote shopping centre volgt het andere op. Alle big brands zijn hier gevestigd en hebben meestal zelfs meerdere flagship stores. Hong Kong heeft immers een sterke economie, wat te zien is in de straten die gevuld zijn met Ferrari’s, Aston Martins en Bentleys.

Echte aanraders van shopping centra kunnen we je niet geven, ze zijn immers allemaal fantastisch. Eéntje die er wel met kop en schouders bovenuit steekt is Times Square. Wellicht één van de grootste wereldwijd.

Hong Kong is zalig om gewoon wat in rond te wandelen, te ontdekken en alles is vlot bereikbaar met de metro (maximum 2 minuten wachten). We raden aan om bij aankomst een Octopus kaart aan te schaffen. Heel handig bij gebruik in de metro (je laadt immers een bedrag op en moet nooit meer wachten) maar je kan deze ook gebruiken in fast-food restaurants, supermarkten enz.

Alleszins, Hong Kong is een op en top trendy locatie in Azië, de ideale uitvalsbasis om andere landen te bezoeken in de regio en heeft het alles om je minstens een week zoet te houden.

Nog een laatste insider tip: Hong Kong heeft (buiten de states) de goedkoopste Apple goederen. Ga wel enkel naar een erkend verdeler.

Nog vragen? Trendyman helpt je zonder probleem verder!

p>
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Sony Ericsson Xperia™ active – de actieve smartphone

De Sony Ericsson Xperia™ active is het nieuwste model van het smartphone merk dat rond oktober wordt verwacht en heeft..

Close