IPad : een wonderlijk stuk techniek, onmisbaar geworden voor velen.

Update :
iOs 4.2 is sinds vorige week eindelijk beschikbaar voor zowel iPhone als iPad!

iPads zijn vandaag voor velen al niet meer weg te denken uit hun dagelijks leven, hetzij professioneel, hetzij privé. Deze tablet-pc met 9,7 inch Multi-touch scherm draait op hetzelfde operating system van de iPhone en de iPod touch (het iOs).

iPad

Tot op vandaag is het grootste nadeel van het toestel echter de beperkte multitasking capaciteiten. Ook het niet ondersteunen van Adobe Flash blijft echter voor vele gebruikers een doorn in het oog. Hoewel dit tweede euvel nog niet direct een oplossing zal krijgen (Apple weigert dit namelijk te integreren), zullen de multitasking capaciteiten binnenkort wel veel uitgebreider worden. Vanaf november 2010 lanceert Apple namelijk het iOS 4.2, een nieuwe versie van het Operating System, dat multitasking mogelijk maakt zonder dat je hiervan enig nadelig effect ondervindt qua operationaliteit. Evenmin zal dit grote gevolgen hebben op vlak van batterijbelasting. Kleine lettertjes bij deze nieuwe functie zijn echter wel dat het enkel mogelijk zal zijn te multitasken met apps die werden ontwikkeld voor iOs 4!

iPad


Een andere verbetering die het iOs 4.2 zal introduceren, is de introductie van de mappenstructuur. Hoe vanzelfsprekend het vandaag de dag ook is voor velen, de iPad gebruiker zal zeker beamen dat de mogelijkheid om je apps te categoriseren in mappen zeker een pluspunt zal vormen qua gebruiksgemak.

iPad-mappenstructuur

Of de integratie van verschillende e-mail accounts in 1 inbox nu echt een pluspunt is, is zeker vatbaar voor discussie. Het iOs 4.2 zal dit in elk geval toelaten. Persoonlijk zijn we niet echt geneigd dit te gebruiken. Er is toch steeds een reden dat je verschillende accounts aanmaakt, niet? De reeds bestaande eigenschappen van het iPad mailprogramma blijven natuurlijk behouden en zijn niet te versmaden. Zo zie je, wanneer je de iPad in landscape gebruikt, een combinatie van de geopende mailbox met een leesvenster waarin je telkens een stuk van de mail kan lezen en screenen. Niets nieuw? Volledig akkoord, wat echter wel sterk is, is dat je de iPad slechts een kwartslag hoeft te draaien om de e-mail te openen en deze volledig op je scherm te hebben. Wanneer je een e-mail wenst te typen volstaat het “compose” toets op je scherm aan te raken. Een blanco e-mail opent zich en een klavier verschijnt op je touchscreen. Bruikbaar in zowel portrait als landscape positionering van de iPad!

iPad-e-mail

Laatste vermeldenswaardige verbeteringen voor het iOs 4.2 zijn onder andere de draadloze functionaliteiten en de verhoogde toegankelijkheid voor andersvalide internet gebruikers. Printen naar een draadloze printer via AirPrint, muziek streamen naar AirPlay luidsprekers  of een receiver via de AirPlay functie.

Je ziet het, wie nog had gewacht met de aankoop van zijn iPad had misschien geen ongelijk, maar heeft nu geen enkel excuus meer om dit nog langer uit te stellen.

Nog een laatste tip die we je willen meegeven : Opteer zeker voor de wi-fi + 3G versie! Het prijsverschil is verwaarloosbaar wanneer je het verschil in connectiviteit bekijkt.

Volg Trendyman op facebook en weet als één van de eersten wanneer het iOs 4.2 wordt gereleased!
There is 1 comment

Add yours
  1. pieter

    idd, ‘k heb er ene van m’n werk gekregen en gisteren eerste presentatie via beamer.

    Is op prof. niveau echt een meerwaarde.

    Bestel maar via de link in Trendyman!


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Nice Ice Party: Halloween editie

Het Halloween weekend is ingezet en ook voor de trendy people is dit een weekend met een speciaal en niet..

Close