Ischgl – Trendy wintersporten in Oostenrijk.

Dat trendy wintersportoorden niet altijd in Frankrijk moeten worden gezocht is al lang geweten. Ons bezoek aan het mondaine Ischgl bewees dit eens te meer.


Dit kleine dorpje in de Oostenrijkse Paznaun neemt haar reputatie als hotspot voor de echte liefhebber van wintersport en apres-ski heel ernstig op. Terwijl heel wat skigebieden hun openingsweekend moeten uitstellen bij gebrek aan sneeuw, worden in Ischgl kosten noch moeite gespaard om haar bezoekers niet minder dan 82 van de 235 km skipiste te kunnen aanbieden. 1000 sneeuwkanonnen en 3 ploegen van arbeiders werken bijna de klok rond om de ski- en snowboardfanaten toch hun geplande moment van winterpret te laten beleven. Weinig verbazingwekkend als je weet dat zich onder de 10.000 bezoekers die in Ischgl terecht kunnen, tal van jetsetters van over de hele wereld bevinden. Naast de skipret ontdekken al deze wintersporters in Ischgl ook een apres-ski die doorgaat tot in de vroege uurtjes en die garant staat voor feestplezier.
Ischgl-Seizoensopening-2011
ISCHGL-Bij-Nacht
Wie beslist om op wintersport te trekken naar Ischgl, ontdekt bij aankomst een klein dorpje met niet meer dan 2.500 inwoners, omringd door de meest prachtige berglandschappen. Geen kilometerslange winkelpromenades, maar wel de typisch Oostenrijkse uitstraling van gezelligheid, tientallen hotels of appartementen, restaurants van diverse pluimage en natuurlijk de verplichte apres-ski bars. Dit betekent natuurlijk niet dat je in Ischgl helemaal geen winkels aantreft, integendeel. Trends & lifestyle zijn 2 belangrijke begrippen voor het dorp en zijn bezoekers. Van Hugo Boss tot Armani en Gucci, de modecreaties van ‘s werelds beste couturiers zijn hier vertegenwoordigd. Ook qua accessoires vind je hier de klinkende namen zoals Chopard, Breitling, Ice Watch … Het geringe aantal winkels staat het (window) shoppen dus zeker niet in de weg.
Ischgl-Hugo-Boss
Ischgl-Trends-Lifestyle
Een ander begrip dat in Ischgl elke dag een hoofdrol speelt is de party. Geen wintersport zonder ontspanning, dat is waarvan men hier overtuigd is. De bars op het dorpsplein verleiden dan ook elke avond een trouwe schare aan feestvierders, net zoals de club Pacha die zich even buiten het centrum bevindt. Bovendien biedt Ischgl elk seizoen naast het openings- en afsluitconcert, tal van activiteiten van sportieve of muzikale aard.
Ischgl-Apres-Ski-Kuhstall
Ischgl heeft dus heel wat te bieden voor wie houdt van trendy wintersporten in al zijn facetten. Wie de skikriebels voelt opkomen en het trendy Ischgl een wil meemaken, kunnen we alvast aanraden hier ook aan toe te geven. Je zal het je zeker niet beklagen. De meest trendy hotels om te verblijven in Ischgl? Die vind je natuurlijk binnenkort bij ons.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Skimode 2011-2012 : Wintersport…welke kledij draag je?

Ga je dit seizoen de ski-oorden opzoeken om te sporten of als ontspanning...welke sportieve aangelegenheid je ook kiest, het is..

Close