Jaguar F-Type: wat een V8!

9

Een (lange) tijd geleden spraken we nog over de Jaguar C X16. Toen was het juist bekend gemaakt dat deze wagen geen conceptcar was, maar dat ie er ook daadwerkelijk ging komen. In de eerste helft van 2013 kwam dan deze opvolger van één van de mooiste wagens ooit geproduceerd, de e-type, als roadster en als onder de naam F-type op de markt. 

Jaguar F type roadster
Wat ons toen zo wild maakte was de V8 S-versie, met zijn schitterend klinkende 495pk sterke 5.0 V8 motor, met 625Nm beschikbaar vanaf 2500 toeren per minuut. Dit gespierd beestje brengt je naar 100km/u in slechts 4,3 seconden en haalt net de magische kaap van 300km/u. Ook qua prijs haalt hij een magische kaap, de Jaguar F-Type V8 S is immers beschikbaar vanaf € 102.500 in België.

Voor wie het ook wat minder hard (of duur) mag, deze Jaguar F-type is tevens beschikbaar met een lichtere 3.0 V6 Supercharged motor (met 340 of 380pk). Prijzen vanaf € 73.500 voor de 340pk versie en € 86.900 voor de S versie.

Maar sinds enkele dagen komt de naam Jaguar F-type Coupé meer en meer opzetten. Deze wordt immers op het autosalon van Los Angeles, dat op 19 november 2013 van start gaat, aan het grote publiek voorgesteld. Jaguar kon echter niet wachten en stuurde reeds een teaservideo de wijde wereld in.

Veel valt er nog niet op te zien, de neus is duidelijk dezelfde als de schitterende roadster, de motoren blijven ongewijzigd, maar vooral het dak wordt een blikvanger.

Jaguar_F-Type_Coupe_2013_ 
Geniet hier van het heerlijke V8 geluid, de teaservideo & een review van de F-type roadster:

 

The Breakdown


Design
9
Motorgeluid
10
Mannelijkheid
8
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Swatch-Chrono-Plastic
Nieuwe Swatch Chrono Plastic spreekt aan door zijn eenvoud

Net zoals de meeste horlogemerken verwent het Zwitserse horlogemerk Swatch zijn talloze fans elk jaar met nieuwe creaties. Dit jaar..

Close