Jeep Grand Cherokee model 2011 – Meer dan enkel een restyling.

Voordat de term SUV in onze contreien bekend werd en half België ermee rondtoerde, benoemden we alle merken van terreinwagens als ‘Jeep’.

Jeep was dan ook de uitvinder van de terreinwagen en een Range Rover was dan ook een ‘jeep’ (zij het dan met kleine j).

Ondertussen gebruiken we al volop het woord ‘SUV’, maar Jeep heeft voorgoed zijn naam gemaakt. Onder de Jeep modellen zijn er 2 blijvers, 2 modellen die er immer mee geassocieerd zullen worden.

Het eerste model is de ruwere Wrangler, het tweede de  meer luxueuze Grand Cherokee. Deze laatste klassieker heeft zojuist een nieuwe versie gekregen.
Jeep-grand-cherokee-2011
Waarom deze wagen een plaatsje krijgt bij Trendyman vraag je je af? Wel, wij vinden dat dit een icoon is, dat bescheiden stijl uitstraalt met een trendy touch. De ideale auto voor de familieman, de jager, de discrete zakenman, de eigenaar van een horecazaak, de bezitter van een Zwitsers chalet, … elke man die houdt van ruwe klasse.


Dit nieuwe model is een pak stijlvoller geworden dan het origineel. Het meest opvallend zijn de kleinere ruiten waarmee de nieuwe Grand Cherokee is uitgerust (vroeger kon je als buitenstaander bijna de schoenen van de inzittenden zien) en die het discrete karakter ervan zeker ten goede komen.
Jeep-Grand-Cherokee-2011-Achter
Ook is de wagen zelf meer gespierd geworden, waardoor hij meer in het segment luxe SUV thuishoort (naar onze mening ook een terechte positionering voor deze wagen).

Gelukkig verloochent de Jeep Grand Cherokee zijn verleden niet en blijven z’n terreincapaciteiten nog meer dan uitmuntend (anders dan de echte luxe SUV’s!), wat een leuk zondagje uit voor vader en zoon kan betekenen. Maar niet alleen op het terrein is de Grand Cherokee zeer goed, de baanligging is er een pak op vooruit gegaan. De stijfheid van de carrosserie werd met meer dan 100% verhoogd, zodat jij de auto bestuurt en niet omgekeerd (aan eigenaren van vorige versies : je zal ervan versteld staan hoeveel de rijeigenschappen erop vooruit zijn gegaan!).

En onze lofzang is nog niet gedaan. Had het interieur vroeger een goedkope indruk, dit is ook aangepast. Het materiaal is een pak kwalitatiever en de afwerking werd ook een stevig aangepakt. Je kan dit  natuurlijk niet vergelijken met een Audi, maar ook de Jeep hoort zeker thuis in de betere middenklasse.
Jeep-Grand-Cherokee-2011-Interieur
Qua motorisaties is de 3.6 V6 met 286pk het meest Europees, al spreekt de binnenkort beschikbare 5.7 HEMI V8 het meest tot de verbeelding. Eveneens volgt heel binnenkort een 3.0 dieselversie, die bij ons wellicht het populairst zal worden.

Helaas moet je wel rekening houden met prijzen vanaf € 61.990.

Als we je ook een uitrusting mogen aanraden, de Overland-versie is de best uitgeruste versie!

En nu allen het terrein gaan opzoeken!
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Terapy zitzakken : De kunst van het ergonomisch zitten.

De zitzakken van Terapy werden in 2008 in Nederland gelanceerd en veroverden stormenderhand de markt van de loungy zitmeubelen. Ergonomic..

Close