Kawasaki 800: ultieme retrobike

Sinds een tijdje zie je ze vaker & vaker in de gamma’s van motorfabrikanten opduiken, de zogenaamde “retrobikes”. De reden? Wel, ze zijn gewoon trendy.

De Kawasaki W800, of de opvolger van de van de W650, is één van deze retrobikes, maar dan wel één van de uitblinkers volgens ons.

Deze Kawasaki W800 is gebaseerd op de originele W1 (1967-1968), de W2 (1968-1972) en tevens de W3 (1972-1975) die behoren tot de eerste zwaardere Kawasaki’s.

En ze hebben er ditmaal een echte retrobike van gemaakt: het zadel, de achterveren, de handvatten, de spaken..alles is tot in de puntjes uitgewerkt met een knipoog naar zijn voorgangers. En dan heb je nog de elegante uitlaat die door zijn slanke, rechte lijnen een extra klassieke touch geeft.Verder is waar mogelijk het kunststof weggelaten en metaal gebruikt wat de uitstraling echt solide maakt en ja, dit is op en top retro!

En als toetje heeft Kawasaki op hun W800 de tankemblemen vernieuwd en gebruikt gemaakt van authentieke tanktop.

Qua motorinhoud heeft de Kawasaki W800 een nieuw 773cc blok gekregen (luchtgekoelde verticale twin) met 48pk en injectie, die door zijn elegantie en eenvoud een streling is voor het oog.

Naar rijstijl is dit geen supermotor natuurlijk, maar hou je ervan om gezien te worden, te relaxen, te genieten en heb je geen haast, dan is dit de ideale motor voor je. 

Verder is een touring windscherm (handig op snelwegen!) beschikbaar als accessoire en een trendy café-racer kopkuip.

En zoals elke motor die de laatste tijd de markt betreedt, ook een Kawasaki W800 Special Edition die zich kenmerkt door zijn goudkleurige velgen, een matzwarte kleur met glanzende vlakken en knappe details.

Naar prijs kom je er met 8.299€ al vanaf!

Bekijk hier de prachtige officiële video:
There are 2 comments

Add yours
 1. Jaap Middel

  En ze hebben er ditmaal een echte retrobike van gemaakt: het zadel, de achterveren, de handvaten, de spaken.

  Handvaten schrijf je als handvatten, dus met dubbel T
  Het meervoud van vat is vaten en die kun je niet met hand omvatten.

 2. gerd

  Beste Jaap,

  Onze excuses voor deze redactionele fout. Deze werd hierbij gecorrigeerd.
  Reacties van oplettende lezers als jezelf zijn altijd meer dan welkom. Hartelijk voor jouw aandacht!


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Kokorico – Mannen, schreeuw jullie mannelijkheid uit.

Kokorico is de allernieuwste geur van grootmeester Jean-Paul Gaultier. Nieuw bij ons tenminste, want de geur werd in juli vorig..

Close