Kokorico – Mannen, schreeuw jullie mannelijkheid uit.

Kokorico is de allernieuwste geur van grootmeester Jean-Paul Gaultier. Nieuw bij ons tenminste, want de geur werd in juli vorig jaar reeds voorgesteld tijdens een grootse show.


Toch wordt deze nieuwe, stevige en sensuele geur pas deze maand in België gelanceerd. Dat de opvolger van parfumhit “Le Mâle” zijn voorganger zal overtreffen lijkt ons weinig waarschijnlijk, maar dat Kokorico wel een plaatsje zal weten te veroveren in de parfum-hitlijsten staat buiten kijf.
Kokorico-Jean-Paul-Gaultier
Met Kokorico mikt Jean Paul Gaultier niet op één leeftijdsgroep, niet op mannen in gewaagde kledingcombinaties of klassieke outfits. Gaultier heeft met het parfum slechts één type man voor ogen, namelijk de man die uiting durft te geven aan zijn mannelijkheid en deze graag luid en duidelijk laat opvallen. Om deze man te personifiëren doet Jean Paul Gaultier beroep op het model Jon Kortajarena. Deze Baskische pretty boy zal weldra op heel wat tv-schermen en in tal van magazines te bewonderen zijn.

Voor Kokorico deed Gaultier beroep op 2 beroemde neuzen, Olivier Cresp en Annick Menardo, die eerder al hun sporen verdienden in modehuizen als Armani, Diesel, Azzaro en Lancôme. Als basisnoten opteerden zij voor ceder, vetiver, patchoeli en varen. Deze vrij gangbare tonen worden echter uitgebreid met ongewone tinten als de cacaoboon. Het resultaat is een sterk aanwezige, maar bovenal sensuele, mannelijke geur.
Het zwarte flacon, met daarop de naam Kokorico gehandtekend, is een ware trompe l’oeil, waarvan het sexy silhouet als het ware overgaat in het profiel van een man die diep in gedachten is verzonken, wanneer men de fles draait.
Kokorico-Jean-Paul-Gaultier-Flacon
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Feestcadeaus met net dat tikkeltje extra.

Het nieuwe jaar is aangebroken en net zoals elk jaar brengt januari weekends vol feestjes. Familie, vrienden, allen willen ze..

Close