La Plic of de pracht van de eenvoud

La Plic is wat ons betreft het bewijs dat een designer niet altijd gecompliceerde ontwerpen moet uitdenken om een voltreffer te creëren die in elk interieur zijn plaats vindt. Het ontwerp van de verlichting “La Plic” is eenvoudig in zijn opzet, maar weet niettemin de perfecte sfeer te creëren in elke ruimte waarin hij wordt opgehangen.


Je zal trouwens weinig verlichtingen vinden die eenvoudiger op te hangen zijn dan deze “éénpitter”. Eén enkele schroef volstaat namelijk om een exemplaar van dit ontwerp aan jouw muur te bevestigen.
La-Plic-Nathalie-Dewez
Dat de La Plic verlichting eenvoudig is qua ontwerp, kan niemand ontkennen. Een roestvrij stalen clip, een vernikkelde fitting en een ronde gloeilamp van 60W met tactiele dimmer, meer heeft La Plic eigenlijk niet om het lijf. Toch is Nathalie Dewez -door Knack Weekend, Le Vif Weekend en Biënnale Interieur terecht uitgeroepen tot designer van het jaar 2011- erin geslaagd met deze eenvoudige elementen een lichtbron te creëren die de komende maanden haar weg zal vinden naar menige woning. Of je La Plic nu gebruikt om een focuslicht te creëren op 1 muurvlak of je verlicht er het volledige muuroppervlak mee, de sfeer die deze gloeilamp in je huiskamer binnenbrengt is onevenaarbaar. Ook als bedlampje doet deze creatie perfect dienst. Eenvoudig dimbaar, mooi ontworpen en geen plaatsverbruik op jouw nachtkastje, een beter nachtlampje kan je moeilijk vinden.
La-Plic-Wandverlichting-Nathalie-Dewez
De La Plic wandlamp is de bestseller van het ogenblik en is verkrijgbaar via Ligne Roset. Voor een set van 3 wandlampen betaal je € 272,00. Een koopje als je het ons vraagt, zelfs met de kostprijs van 3 schroeven (meer heb je inderdaad niet nodig om deze alledrie te bevestigen) erbij geteld.
La-Plic-Wandverlichting
La-Plic-Wandverlichting-Muuroppervlak
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Renault Fluence: het begin van een nieuw ecologisch tijdperk?

De hedendaagse hybride wagens zijn ondertussen goed ingeburgerd, maar echt 100% ecologisch zijn deze nog niet. Denk maar bijvoorbeeld aan..

Close