Last van schilfertjes? Zo raak je er van af!

Eerst een klein beetje achtergrondinformatie: op elk moment van de dag, het hele jaar door worden huidcellen afgestoten. Gelukkig merk je daar meestal niets van (Wist je trouwens dat de hoofdhuid zich ongeveer om de 4 weken helemaal vernieuwt?). Soms gaat dit echter sneller en hierdoor krijg je die vervelende maar niet onoverkomelijke aandoening. Deze komt vanaf de puberteit maar verdwijnt bij veel mensen terug rond het 50ste levensjaar.


Natuurlijk, zolang kan en mag je – being the trendy man that you are – niet wachten. Belangrijke oorzaken van het ontstaan van roos zijn blootstelling van de hoofdhuid aan extreme hitte, koude of extreme droge lucht waardoor deze een “shock” krijgt. Een andere oorzaak zijn overactieve talgklieren (vandaar dat roos sneller ontstaat in de puberteit) wat vaak gepaard gaat met vetter haar. Verder kan ook een schimmel de oorzaak zijn. Dit klinkt misschien erger, maar je moeten weten dat bij mensen zonder roos 45% van de normale flora van de hoofdhuid uit schimmel bestaat. Bij personen met roos kan dit oplopen tot 85% (bron CM). Het resultaat van al deze mogelijke oorzaken is dat de cellen zich veel sneller vernieuwen dan normaal, wat die irritante schilfertjes teweeg brengt!
Hoe-Ontstaan-Schilfertjes
Maar zoals je al leest: een precieze oorzaak is dus niet bekend (of je kan er alleszins niet veel aan doen). Dan maar het gevolg aanpakken, zouden we zeggen!
Belangrijk startpunt is het probleem (h)erkennen. Zie je van die onaangename (ja, vraag maar aan je vriendin/vrouw/partner!) schilfers op de schouders van je zwart pak? Of denk je dat het sneeuwt midden in de zomer? Kijk dan eens wat langer in de spiegel.
Deze schilfertjes of roos maken – ook al ben je op en top stijlvol gekleed – dat je als onhygiënisch en soms zelfs afstotend wordt gepercipieerd.
Misschien schetsen we het iets te erg, maar dat is enkel omdat je er iets aan zou doen!
Dus stap 1: erken het probleem.
Goed zo! Dan hebben we ook leuk nieuws voor je. De meeste vormen van roos zijn eenvoudig te verhelpen. Stap 2 luidt dan ook simpel: doe er iets aan.
Persoonlijk raden we als basis de shampoo Head & Shoulders anti-roos aan. Deze shampoo is geschikt voor dagelijks gebruik. Je opteert best voor een kuur van zo’n 6 weken alvorens terug naar je favoriete shampoo over te schakelen.
Head-&-Shoulders-Anti-Roos
Omdat we ook van het “voorkomen is beter dan genezen”-principe zijn, raden we aan om na een periode van gebruiken van je huidige shampoo, terug een Head & Shoulders kuur te doen.
Belangrijk is de shampoo goed te gebruiken. Masseer de shampoo supergoed in en wanneer je het gevoel hebt dat je vingertoppen uitgeput worden, laat je de shampoo minstens 3 minuten in het haar inwerken. Velen houden dit niet vol, 3 minuten is immers relatief lang tijdens een douche, maar focus je erop. Eindig met een grondige spoeling van het haar.
Heb je na 6 weken nog steeds last van die vervelende schilfers of merk je weinig verbetering? Geen paniek, er zijn nog andere opties.
Een iets sterker product dat vrij verkrijgbaar is, is Resdan. Een medicinale shampoo die je kan vinden bij de meeste apotheken. Resdan heeft vier verschillende versies van hun shampoo. Eentje voor normaal tot vet haar, eentje voor droog en beschadigd haar, een milde kuur en een zware kuur. Meer uitleg lees je hier.
Resdan
Ook raden we aan, als stap 3: blijf je hoofdhuid verzorgen! Doe een maandelijkse peeling van de hoofdhuid. Dit zorgt ervoor dat je jouw hoofdhuid tot diep in de poriën reinigt en de geïrriteerde hoofdhuid helpt te kalmeren. Hiervoor gebruiken wij de Biomed Peeling.
Biomed
Meer info vind je op hun website.
Helpen onze tips en tricks nog niet? Raadpleeg dan je huisarts. Hij zal je zeker adequaat kunnen adviseren hoe best om te gaan met deze blijkbaar persistente irritatie. Schaam je niet, want bijna 1/3 van alle mensen heeft last van schilfers/roos!
Veel succes!
Belangrijke noot:

  • Raadpleeg in de volgende gevallen direct je huisarts: in geval van extreme jeuk, etterende wondjes, rode vlekken op de huid, schilfers op het voorhoofd of gezicht en wanneer je slechts op enkele plekken in het haar schilfers aantreft.
  • Lees steeds de gebruiksaanwijzing van het product dat je gebruikt. Een klein aantal mensen kan allergisch reageren op één of sommige bestandsdelen.
  • Trendyman.be heeft geen medische opleiding genoten en schrijft enkel uit eigen ervaringen en testen. De vermelde merken betaalden niet voor dit artikel.
  • Vaak is roos afhankelijk van persoon tot persoon en werkt een product bij de ene persoon wel, bij de andere minder of helemaal niet. Zoals eerder geschreven, probeert Trendyman.be enkel te helpen vanuit eigen ervaringen.
  • Twijfel je over het gebruik van één van bovengenoemde producten, consulteer dan zeker je huisarts.
 

Head & Shoulders shampoo voor mannen online kopen :
Head & Shoulders shampoo voor mannen online kopen

Koop nu jouw Head & Shoulders shampoo voor mannen : Prijs € 2,49.

 

Resdan Anti-Roos shampoo online kopen :
Resdan Anti-Roos shampoo Forte online kopen

Koop nu jouw Resdan Anti-Roos shampoo Forte : Prijs € 10,95.

 
Resdan Anti-Roos shampoo Normaal/Vet Haar online kopen

Koop nu jouw Resdan Anti-Roos shampoo Normaal/Vet Haar : Prijs € 10,95.

 
Resdan Anti-Roos shampoo Droog/Beschadigd Haar online kopen

Koop nu jouw Resdan Anti-Roos shampoo Droog/Beschadigd Haar : Prijs € 10,95.

 
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Mirthe C-Table : Dé trendy bijzettafel

De Mirthe C-Table van Tribù is één van die bijzettafels die trendyness uitstraalt. Deze door Wim Segers in 2010 ontworpen..

Close