L’eau d’Issey pour homme Sport: voel je extreem.

Je kan er niet omheen, 2012 is een sportjaar, met toppers als het EK Voetbal en de Olympische Spelen om sportliefhebbers helemaal te verwennen. Ook in parfumland wordt hier gretig op ingespeeld en brengen topmerken sport-edities van hun geuren op de markt en proberen de sportminnende man voor zich te winnen. We hadden het recent al over de Boss Bottled Sport, die zijn inspiratie haalt uit het carbon fibre dat populair is bij topatleten, maar ook Issey Miyake bracht in maart een sportversie uit van het immens populaire L’Eau d’Issey pour Homme uit 1994. Aan het bedenken van een toepasselijke naam werd niet teveel creativiteit verspild. L’Eau d’Issey pour Homme Sport drijft duidelijk voort op de herkenbaarheid en de populariteit van zijn intussen illustere voorganger. Voor zijn inspiratie zocht Miyake het echter niet bij de alom beoefende en geliefde sporten, maar wel bij de extreme sporten, wat ook duidelijk blijkt uit de bijhorende campagne.

Qua geur volgt L’Eau d’Issey pour homme Sport, samengesteld door Jacques Cavallier, echter wel helemaal de citrustrends van de mannengeuren voor de komende zomer en opent met de volle geurenmix van grapefruit en bergamot. Bergamot geeft deze frisse opening een pittig vervolg, met hartnoten die zijn samengesteld uit nootmuskaat en leer. De basisnoten hebben doen dan weer eerder rokerig aan, door een schitterende combinatie van vetiver en cederhout. In zijn geheel koop je met L’Eau d’Issey pour Homme Sport dus een fris parfum dat luchtig en fris opent en langzaam evolueert naar een eerder houterig aandoende geur. Heel aangenaam om te ruiken en lang blijvend, wat het perfect geschikt maakt voor dagdagelijks gebruik.
Eau-d-Issey-Pour-Homme-Sport
Geen grote verrassingen wanneer we het flacon gaan bekijken. Qua vormgeving werd namelijk niet afgeweken van het intussen zeer herkenbare exemplaar van zijn voorganger. Bovendien werd geopteerd voor een transparante houder, met een lichtblauwe kleur en een grijze stop. De lichtblauwe lijn onder de stop en de eveneens lichtblauwe kleur van het woord Sport, moeten het sportieve aspect van deze L’Eau d’Issey pour Homme Sport nog iets meer benadrukken.

There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Tastingsessie met Piper Heidsieck

Net op het moment dat we besloten met Trendyman.be een minder commerciële richting uit te gaan, werden we uitgenodigd op..

Close