HOW TO: lingerie kopen voor je vriendin/vrouw

Wist je dat slechts 24% van de mannen lingerie voor hun vriendin koopt? En dit terwijl lingerie een ideaal cadeau kan zijn. Bloemen verwelken, chocolade maakt haar dik en juwelen zorgen voor een krater in je portefeuille.
Alleen komt er meer bij kijken dan snel even bij een chocolatier te stoppen.

De maat

Het allerbelangrijkste wanneer je lingerie koopt voor je vriendin is dat je de juiste maat hebt. Niets zo beschamend als een te kleine, of erger, te grote bh te kopen.


Kijk dus eerst in het lade en bekijk enkele bh’s voor de maat. Let op: van merk tot merk kunnen deze lichtjes afwijken. Ook het broekje bekijk je best voor een maat en wanneer je panties erbij wilt kopen, let op de hoogte ervan. Trouwens, wanneer je de maat niet vindt of niet zeker bent, vraag het haar. Weliswaar kan je, wanneer je de verrassing hoog wilt houden, in de meeste winkels het aangekochte setje steeds omruilen.

De stijl

Minstens even belangrijk is de stijl. Houdt je vriendin van pikante lingerie, komt niet aanzetten met een setje waar je grootmoeder wild van zou zijn. Of vice versa. Bekijk ook de prints en de afwerking. Heeft je vriendin heel veel kanten setjes liggen, laat dan die lederen set liggen.

Het is dus cruciaal dat je iets koopt dat ze daadwerkelijk gaat dragen, zoniet belandt het achteraan in de lade.

Kies dus niet het eerste het beste setje, maar steek werk in je zoektocht. Het is een van de betere investeringen die je kunt maken. Hou dus steeds in je hoofd dat de lingerie die je voor haar koopt, een compliment moet zijn. Iets waar zij zich goed in voelt.

Haar lichaamstype

Een derde punt waar je rekening mee moet houden, is haar lichaamstype. Iedereen is anders, zo ook heeft elke vrouw een ander lichaam. Bekijk niet de lingerie puur als aantrekkelijk, maar beeld je jouw vriendin in met het setje. Zij moet er immers onweerstaanbaar uitzien wanneer ze het aantrekt.

Is ze niet echt zelfzeker over haar lichaam, koop haar dan iets meer bedekkend. Geen strings hier, maar eerder een mooi shortje of slipje.

De kleur

Ook kleuren spelen een belangrijke rol. De meest neutrale kleur is zwart en deze kleur past bij elke vrouw. Wit niet, enkel wanneer je vrouw een gebruinde huid en/of een donker haartype heeft. Rood is eveneens een kleur die bijna bij elke vrouw goed staat.

Is je vriendin een blondje, dan zijn pastelkleuren ook goed geschikt. Wanneer je een brunette aan de haak hebt geslagen, kan je voor meer sterkere kleuren kiezen zoals paars of emerald groen. Een roskopje ziet er doorgaans beter uit met aardekleuren en/of blauw.

De stof

Nog een aspect waar je rekening mee moet houden is de stof. Kijk in haar lade welke stoffen ze heeft en welke ze veel draagt. Katoen is vrij alledaags – al heb je natuurlijk ook mooie lingerie in deze stof – dus verras haar met iets specialer. Kant, zijde en satijn doen het nog steeds zeer goed. Deze stoffen zijn zeer vrouwelijk en tevens sexy.

Het juiste moment

En last but not least, koop alleen lingerie voor haar als je reeds met haar naar bed bent geweest. Zo niet zal ze snel denken dat je een pervert bent. Maar ook na 1x is het moeilijk. Merk je dat ze steeds een setje draagt (dus bij elkaar passende bh en string/slip), dan kan je al sneller lingerie cadeau doen. Wanneer ze lingerie, of beter ondergoed, draagt om zich proper in te voelen (dus zonder dat ze aandacht eraan besteed), wacht dan tot jullie enkele maanden verder in de relatie zitten.

Geef haar ook geen lingerie op haar verjaardag. Ze krijgt namelijk continue de vraag wat ze van je gekregen heeft en ze wil tevens graag uitpakken met haar cadeau. Lingerie draait immers om jullie beiden, haar verjaardag draait alleen om haar. Nieuwjaar of Valentijn zijn betere momenten.

Welke merken zijn steeds goed?

Naar merken kunnen we er eveneens enkele voorstellen waar je weinig mis mee kunt doen:

Ps. Laat die Sloggi’s en Bjorn Borg in de winkelrekken hangen, dit kan ze steeds zelf kopen. Of liever niet eigenlijk…
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
Hong Kong: bruisende metropool & verbazingwekkende natuur

Eerder dit jaar schreven we dat je Singapore als het New York van het Oosten mag beschouwen maar niet zo..

Close