Maserati Grancabrio Sport: sportiviteit & elegantie verenigd

Het is al een tijdje geleden dat we een trendy supercar reviewden, maar ééntje sprong bij ons toch echt in het oog, met name de schitterende Maserati Grancabrio Sport.

De ‘gewone’ Grancabrio zag al in 2010 het licht, maar de net gelanceerde Sport versie heeft toch net dat tikkeltje meer. Deze prachtige cabrio bevat meer power (+10pk), meer koppel (+20Nm) en exclusievere materialen.

Ook het uiterlijk is licht gewijzigd: reflectoren in de voorbumper, een zwarte grille, donkerdere koplampen, zwarte ovalen uitlaten, nieuwe zijschorten en er is ook een nieuwe rode kleur aan het gamma toegevoegd. Een leuk detail, de drietand heeft ook rode elementen gekregen die de sportiviteit verder benadrukken.

Maserati-GranCabrio-Sport-

Binnenin zijn de pedalen van aluminium, iets wat zijn voorganger niet had, en de zetels zijn van exclusief Italiaans leer. De versnellingspeddels zijn ook verlengd voor een betere bediening.

Deze cabrio met 4 echte plaatsen is dan ook zeer elegant en geschikt voor dagelijks gebruik. Althans wanneer je in een zuiders land woont en je minder problemen hebt met de brandstofkosten.

Dat het verbruik hoger ligt dan een gemiddelde gezinswagen is namelijk een feit. Ondanks het feit dat de wagen 2,3 ton weegt, raakt hij toch gemakkelijk naar 285km/u. Dit dankzij de schitterend klinkende V8 4,7liter met maar liefst 450pk en 510Nm. 5,2 seconden naar 100km/u is ook zeker niet slecht. Dit alles resulteert in een gemiddeld normverbruik van 14,5l op 100km.

Maserati-GranCabrio-Sport

De Maserati Grancabrio Sport is voor ons de ideale combinatie tussen trendyness, elegantie en sportiviteit. Onderstaand vind je als afsluiter een schitterend filmpje en wanneer je zelf wilt wegdromen, kan je met de schitterende configurator van Maserati je eigen droomversie realiseren.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Ebel Classic 100 : een eeuwfeest in stijl

Wanneer een wereldmerk als Ebel 100 jaar oud wordt, mag dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Dat een merk, dat sinds..

Close