De nieuwe Mercedes CLS 2011

Het is niet dat we zo fan zijn van Mercedes. Vaak wordt dit merk toch geassocieerd met een bepaald type van bestuurders. Met alle respect, maar bijvoorbeeld de nieuwe e-klasse break behoort tot dat bepaalde beeld (lees: de bestuurders die 20 km/u te traag rijden).


Gelukkig vinden we tussen de talrijke minder trendy modellen toch een aantal pareltjes. De SLS spant hier de kroon, maar die bespraken we al eerder.


Een ander model dat ondanks zijn 7 jaar oude leeftijd nog steeds enorm trendy is, is de Mercedes CLS. Deze luxe coupé doet menig trendy hart smelten met zijn atypische maar zeer sexy boomerang-lijn.

Groot nieuws wel, volgende maand wordt op het autosalon van Parijs de nieuwe versie van CLS tentoongesteld.

De nieuwe Mercedes CLS 2011 heeft nog steeds dezelfde aflopende daklijn, de kenmerkende boog in de flanken en het bekende korte kontje. Enkel de voorkant van wagen is grondig gewijzigd en dit met een duidelijk knipoog naar de SLS [internal link]: de grille en de ster zijn haast identiek. De grootste vernieuwing is de, weliswaar aangeboden als optie, LED verlichting. Er is niet alleen een LED-sierstrook aanwezig, de volledige koplampen bestaan uit LED verlichting. Enkel de Audi R8 gaat de CLS hierin voor, maar dan spreken we over een totaal andere prijsklasse.

Momenteel heeft Mercedes nog geen duidelijkheid over de toekomstige motorisaties. Echter als we even onze mosterd halen bij verschillende blogs, voorspellen we een stevige 3.5 V6 als instapmodel, terwijl de CLS 500 zeker niet zal ontbreken. Natuurlijk zal er ook mettertijd de prachtige en ultieme CLS 63 AMG op de markt komen.

De eerste CLS zou op het einde van dit jaar bij jouw dealer staan. Bestellen kan wel al vroeger!
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Zonnebrillen Herfst-Winter 2010-2011…Let the sunshine in

Geef toe, een coole, stijlvolle zonnebril, daar kickt iedereen toch op…ik in ieder geval wel… dit is dan ook een..

Close