Mercedes SLS AMG Roadster

Al geruime tijd wisten we dat Mercedes bezig was met het ontwikkelen van een cabrio-variant voor hun schitterende SLS. Ook liet Mercedes af en toe eens een gecamoufleerde foto doorsijpelen naar het grote publiek, maar aangezien we camouflage niet echt trendy vinden, konden we dit moeilijk vermelden.


Gelukkig is het nu zover, de eerste officiële foto’s van de Mercedes SLS 63 AMG Roadster zijn er!
Het eerste dat ons onmiddellijk opvalt, is dat de schitterende Gullwing deuren plaats hebben moeten maken voor normale deuren. Dit komt doordat de supersportcar een stoffen dak heeft gekregen in plaats van het eerdere vermelde stalen klapdak.
Mercedes-SLS-AMG-Roadster-2012
Dit klapdak, dat zo goed als geruisloos zou zijn, kan je steeds in slechts 11 seconden openen of sluiten, zowel bij het rondrijden aan 50km/u als bij het vertrekken op een mooie zomerdag.
Geen van beide mogelijkheden zijn echter opties voor de zomer van 2011. De release is namelijk pas gepland op het autosalon van Frankfurt dat start op 15 september 2011. De levering zal wellicht pas in 2012 zijn.
Voor de rest zijn er geen baanbrekende uiterlijke wijzigingen aan deze schitterend sportwagen, die volgens ons ook zonder dak nog steeds een prominente plaats verdient in deze rubriek voor trendy wagens.
Mercedes-SLS-AMG-Roadster-2012
Natuurlijk is ook heel veel aandacht gegaan naar de veiligheid van deze cabrio. Het aluminium frame is versterkt, er zit logischerwijs een anti rollover systeem in en men heeft er voor gezorgd dat je zowel met dicht als open dak gemakkelijk de begrensde snelheid van 317km/u kan halen. Veiligheid voor alles!
Qua motor blijft dan ook de schitterende 6,2 liter V8, voorzien van 571 paarden, die je nu ook onder de 4 seconden naar 100 brengt.
Mercedes-SLS-Roadster-63-AMG-2012
Van prijzen is er nog niets gekend, maar we vermoeden dat hij iets boven de € 200.000 zou kosten. We houden je op de hoogte!
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Chef Chavroux : culinair initiatief met een leuk staartje

Chavroux kennen we allemaal. Dit gerenommeerde merk van geitenkaas zal volgens ons toch zo ongeveer het meest verkochte zijn in..

Close