Mercedes SLS: futuristiche retro look

De Mercedes SLS is de nakomeling van de legendarische Mercedes – vanwege zijn opvallende vleugeldeuren – ‘Gullwing’ SL 300 uit de jaren 50 (zie foto). Dat de Gullwing met zijn prachtige body een succes was en blijft werd nogmaals bevestigd toen hij in 1999 het etiket ‘sportwagen van de eeuw’ opgeplakt kreeg. Dit succes bracht Mercedes op ideeën.

mercedes gullwing sl 300

De nieuwste parel van Mercedes heeft de unieke jaren 50 retro look met de grote luchtinlaten, bijhorende vleugeldeuren en lange motorkap behouden en deze gecombineerd met futuristische elementen. Ook de 6 cilinder met 215 pk van toen heeft logischerwijs plaats moeten ruimen voor een brullende V8 motor met maar liefst 571pk.

Dit nieuw speeltje brengt je in 3,8 seconden naar honderd kilometer per uur en het feest houdt pas op tot je de 317km/u bereikt hebt. Niet verwonderlijk dat de eerste Mercedes die compleet ontworpen is door AMG de nieuwe safety car tijdens het F1 kampioenschap geworden is.


Dat je deze wagen in het straatbeeld opmerkt is momenteel slechts een unicum, maar ondanks het prijskaartje dat start bij € 185.000 hopen we toch deze wagen veel in onze achteruitkijk spiegel te mogen opmerken!

Onderstaand 2 prachtige staaltjes van Duitse pracht:
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Zomeroutfit 2010 – part 1: hot or not?

Op zoek naar dé ideale zomeroutfit? Klaar om al die complimenten te ontvangen? Ontdek snel onze eerste samengestelde outfit om..

Close