http://www.trendyman.be/wp-content/uploads/2013/12/michael-kors.jpg

DESIGNER IN BEELD: Michael Kors

Kerstmis is juist achter de rug en vele cadeautjes zijn er uitgedeeld. Ook ik werd dit jaar uitgebreid in de watten gelegd. Top, nu kunnen we weer een pak zaken testen & reviewen.

Eén ervan was een dikkere gilet van een designer die ik persoonlijk niet kende, Michael Kors. Aangezien dit een van mijn meest aangename cadeaus was, ben ik even gaan kijken op de website van hemzelf en – ondanks mijn gilet blijkbaar uit de collectie is- ontdekte ik aardig wat draagbare kleren die perfect bij mijn stijl passen.

Mijn instinct volgen, deed ik reeds wat opzoekingswerk en vond een paar interessante weetjes over deze designer:

  • Richtte reeds zijn eigen label op in 1981, op 22-jarige leeftijd nadat hij op 19-jarige leeftijd zijn eerste succes boekte bij Lothar’s in NY.
  • In het Zeitgeist rapport van 2013, uitgebracht door Google, zou hij op de 2de plaats staan van meest gezochte luxe fashion designers (vorige jaar belandde hij op de 4de plaats)
  • Hij is eveneens een big hit op de social media channels (twitter, instagram en facebook) waar hij bijna 14 miljoen volgers heeft…daarmee gaat hij burberry, chanel en louis vuitton vooraf..sterk (en zeker voor iemand die ik nog niet kende..shame on me)
  • Bekend om zijn luxueuze en tijdloze casual chic stijl
  • Eerder bekende bij de vrouwen, voegde een volledige mannencollectie pas toe in 2002
  • In 2003 kreeg hij reeds een prijs voor beste ontwerper van mannenkledij van de CFDA (Council of Fashion Designers of America)
  • Werkte voor het Franse Céline waar hij in 1999 als creative directeur werd benoemd en dit merk nieuw leven insblies
  • Verliet in 2004 Céline en werkt nu enkel en alleen maar aan zijn eigen collecties

Verder werd ook juist bekend dat hij, samen met de befaamde Diane Von Fürstenberg, zullen breken met een jarenlange traditie. Zij zullen hun nieuwste collecties niet meer voorstellen in het bekende Lincoln Center tijdends de NY Fashion week, terwijl dit normaliter het hoofdkwartier is tijdens de modeweek. Zo volgen ze het voorbeeld van Vera Wang en Caroline Herrara.

Volgens weekend Knack is er een ware revolutie van de modeweek aan de gang. Meer info hier.

Winkels van hem vind je in de Benelux, in België is dat zijn Outlet in Maasmechelen Village, in Nederland vind je twee ‘echte’ winkels, eentje in Rotterdam en eentje in de bekende PC hooftstraat in Amsterdam.

Online kwam mijn gilet van de Michael Kors collectie bij Zalando.

Enkele staaltjes van zijn knappe collectie (de laatste foto is mijn gilet:)):

1MI22G00Z-909@1.2 1MI22G00X-112@1.1 1MI22F013-909@1.2 1MI22N001-Q11@1.1 michael korsThere are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
winterbanden
How to: Waarom & welke winterbanden kiezen

Dit artikel komt voor uit mijn eigen ervaring: al jaren hoor ik rondom mij dat ik winterbanden moet aanschaffen. Blijkbaar..

Close