Mini Countryman

Het populaire broertje van BMW bracht nog niet zo lang geleden zijn vierde model op de markt. De Mini Countryman – die trouwens op de bestseller, genaamd Mini Cooper, gebaseerd – is echter helemaal niet “Mini” meer. Het is immers de eerste Mini die boven de 4m gaat (de lengte van de Countryman bedraagt immers 4,1m).


Bovendien is de Countryman het eerste 4-deurs model in z’n soort en eveneens het eerste MINI model dat beschikbaar is met 4-wiel aandrijving.
Mini-Countryman
Hiermee boort de Countryman een nieuw segment aan. Trendy mensen die een meer praktische en functionele wagen nodig hebben, kunnen de Countryman in overweging nemen. De Countryman is immers perfect geschikt voor 4 volwassenen van 1m90. Standaard wordt de Countryman dan ook geleverd met 4 afzonderlijke stoelen. Al kan de achterste rij kosteloos een driezit krijgen.
Mini-Countryman-Interieur
Ook de kofferruimte is toegenomen: 350 liter in normale toestand die vergroot kan worden tot 1150 liter wanneer de achterzetels plat liggen.
Mini-Countryman-Achterkant
Dit komt niet alleen doordat de Mini langer en breder is geworden, maar ook doordat de hoogte met meer dan 20cm is toegenomen. Hierdoor kan je de Mini zelfs een trendy crossover noemen (vandaar ook de beschikbare 4-wiel aandrijving).
Deze crossover heeft ook zijn rijeigenschappen lichtjes aangepast. Het sportieve go-kart gevoel is een beetje weg, de schokdemping is soepeler geworden en doordat je hoger zit, voel je je ook nog eens veiliger. Ideaal als je met de kinderen onderweg bent0 maar minder leuk wanneer je je Mini eens wilt loslaten. Je kan natuurlijk steeds voor het sportieve onderstel kiezen.
Mini-Countryman-Voorkant
Verder zijn zowat alle mogelijke motorisaties beschikbaar: van de One instapversies (90pk diesel versie en de 98pk benzine versie) tot de iets stevigere Coopers (112 pk voor de dieselversie, de benzine versie krijgt 122 paarden) met als summum de Cooper S versie. Deze is trouwens ook beschikbaar als dieselversie (143pk). De benzine versie krijgt hier 184pk onder de motorkap en brengt je in 7,6sec naar 100km/u.
De prijzen zijn slechts iets hoger dan de (minder trendy) Clubman variant, beginnen bij € 20.600 (One Countryman) en lopen op tot € 30.900 voor de Cooper SD Countryman. Maar Mini zou Mini (of BMW) niet zijn, zonder een eindeloze optielijst, dus bereidt je alvast voor op nog enkele duizenden euro’s meer!
Maar om te concluderen: wij vinden deze Mini alvast meer dan trendy genoeg om in de categorie thuis te horen (en dus zijn prijs meer dan waard).
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Work is Out, Fashion is in!

Work Is Out, het unieke afterwork evenement is aan zijn tweede editie toe. Op 28 april 2011 gaan de deuren..

Close