Mini Coupe: jonge papa? Pech!

Ben je een jonge papa? Dan heb je pech! Dat is althans wat er op de advertenties staat, en eerlijkheidshalve, het klopt!

De Mini Coupe is de nieuwste telg, na de nu al succesvolle Mini Countryman van deze ondertussen uitgebreide Mini (en ook al wat minder ‘mini’) familie.

Echt familie vriendelijk is deze Mini Coupe niet, het is namelijk een rasechte tweezitter. Maar dit maakt hem net zo sportief & trendy.


De 5de telg is de kleinste Mini die er nu op de markt is, maar door het weglaten van de achterzetels heb je toch een “ruime” koffer van 290liter. Eveneens staat de John Cooper Works met zijn 1.6 tin-turbo en 208pk garant voor de snelste Mini ooit gemaakt.

Hij kenmerkt zich door het platte front, het dak in racehelmdesign uit de jaren 70 en zijn korte strakke achterkant. Echte eyecatchers!

In het motorenaanbod heb je verder natuurlijk nog de Cooper (122pk), Cooper S (184pk) en de Cooper SD (143pk).

Deze Mini Coupe maakt gebruik van het onderstel en bodywork van de cabriolet maar heeft een vast dak dat niet volledig tot de achterkant van de wagen doorloopt. In plaats daarvan krijg je een spoiler – die bij 80km/u uit de koffer komt – om de wagen nog meer grip te geven (en die grip is impressionant!).

Verder lijkt de Mini vrij goed op de rest van zijn familie, het interieur is bijvoorbeeld exact overgenomen van de Mini die we reeds kennen, maar dit is juist één van de knappe dingen aan zo’n Mini dus wij zijn van mening: laat die Mini Coupé maar meer in het dagelijks verkeer opduiken!

En wat mag dit dan kosten vraag je je af? Wel in Nederland begin je bij €23.995 en in België heb je iets meer geluk met een basisprijs van €21.300.

Ter info, voor een John Cooper Works betaal je in België €32.100.
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Sony Ericsson Xperia Arc S : gebruiksgemak en stijl in één.

De Xperia Arc S van Sony Ericsson is één van die toestellen waar je reikhalzend uitkijkt naar een testperiode. Gevaarlijk,..

Close