Mini Roadster: stoere cabrio

Brachten we jou zopas een artikel over de trendy Mini Coupé, verschijnt plots eveneens de Mini Roadster op het toneel: de allereerste 2-zit Mini Cabrio ooit.

Deze Mini Roadster is eigenlijk de cabrio versie van de Mini Coupé, en dus eveneens gebouwd op dezelfde basis als de Mini Cooper, maar verliest zijn achterste twee plaatsen waardoor je dus een meer intieme cockpit krijgt & een meer sportieve look.

Het dak is, net zoals bij de Mini Cooper Cabrio, een softtop geworden. Qua motoruitvoering zijn eveneens de cooper (1.6 – 116pk),  een cooper S (1.6 Turbo – 181pk) en een John Cooper Works (1.6 turbo maar met nog meer paarden: 208pk) beschikbaar. Deze laatste laat je haar wel stevig in de wind waaien, neem het van ons aan. Ben je nog steeds een diesel fan? Niet getreurd, want ook de Cooper SD – met zijn 136pk- zal je weten te bekoren.

Deze Mini Roadster is, evenals de Coupé, uitgerust met een achterspoiler die vanaf 80km/u wordt uitgeschoven en die zodoende de opwaartse druk op de achteras beperkt. Dit geeft je het gevoel dat je echt tegen de weg plakt.

De Mini Roadster staat nu reeds te blinken op het Autosalon in Brussel (tot 22 januari) en kan in het voorjaar in jouw garage komen te staan!

Geen tijd om naar de garage te gaan? Ontdek hem hier:
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Trendy mannenkapsels lente-zomer 2012: krullend, steil of lang haar

Het is een feit dat mannenkapsels minder snel veranderen dan deze bij vrouwen, maar dit seizoen zijn er wel 4..

Close