Mode lente-zomer 2011 – Deel 1 : Trendy Jassen

Heren, hou jullie vast voor de nieuwe modetrend lente/zomer 2011! Er valt heel wat te beleven en te experimenteren. Het lijkt alsof ontwerpers het moeilijk hadden om keuzes te maken en ontwierpen voor ieder wat wils.

Zoals we reeds de kleurrijke schoenentrend hebben gezien, zetten we deze lustig verder in de kleding. Felle kleuren, pastelkleuren, licht wit, zandkleuren, mintgroen- en blauwtinten zijn hierbij opmerkelijk aanwezig. Zowel klassieke als de meest uiteenlopende combinaties blijken allemaal te kunnen en worden op de één of andere manier aanvaard. Patronen die onderling een bonte mix geven van streepjes en ruiten en een speels effect creëren. Samen met het kapsel en de schoenen zijn deze een perfecte match.


We hebben voor jullie een selectie gemaakt en onderverdeeld in 6 groepen : jackets/jassen, pulls/truitjes, short/bermuda, kostuums/blazers, casual chic, hemden, …Om elke categorie voldoende belangstelling te geven worden deze telkens afzonderlijk in de kijker geplaatst.

Om te beginnen…

Jackets/jassen Lente-Zomer 2011

Een verscheidenheid aan mogelijkheden zowel in stijl en kleur als in verschillende stoffen, waaronder leder, werd opgemerkt.

Korte lederen jackets te zien bij Bottega Veneta, D&G, Dolce & Gabbana, Gucci en E.Zegna in kleuren zoals groen, oker, zwart en grijs. Dries Van Noten behoudt zijn creativiteit en werkt met lederen inlegstukken. Onze favorieten zijn de lederen jackets in “geweven” leder van Dolce & Gabanna… gewoonweg schitterend!

De jassen verschillen iets meer van elkaar zoals de militaire look die zich nog steeds voortzet, te zien bij Gucci, Dries Van Noten en Tommy Hilfiger. Bij de regenjassen gaat het er iets klassieker aan toe bij Dries Van Noten, Gucci en Zegna. Zegna zorgt bij deze dan voor een aparte toets zoals de kleur omber (okerkleurig), die alleen hem toekomt. Jil Sander gaat dan meer voor de expressieve kleuren. De meerderheid van de modellen van jackets/jassen zijn vrij klassiek en zeker niet in overdrive, wat naar onze mening zeer ok is. Hieronder een aantal foto’s om een beter beeld te krijgen.

 

Einde deel 1…volgende categorie : pulls/truitjesLOGO YOOX.COM 120x60
There are no comments

Add yours

Current day month ye@r *

Read previous post:
Harley Davidson V-Rod Muscle

Harley Davidson brengt voor de meeste onder ons nog de associatie met de Hells Angels, de lederen vesten met opschrift..

Close