Nat scheren : Velen doen het, maar doen we het ook correct?

Met nat scheren bedoelen we scheren met mes en schuim. Het grootste voordeel hiervan is dat je de haartjes net onder de huidoppervlakte afscheert, waardoor ze minder snel terugkomen. Het is ook beter voor je huid dan droog scheren. Nat scheren doe je best na het douchen. Wie last heeft van ingegroeide baardharen kiest best voor deze methode. Hier volgt een stappenplan om een perfect resultaat te verkrijgen:

Stap 1 : gezicht reinigen

Reinig je gezicht grondig en masseer je baard met warm water of bedek hem twee minuten met een warm washandje. Droog daarna je gezicht voorzichtig af. Doordat je baardhaar nu zachter is en je poriën openstaan, komt het haar naar buiten en kan het dichter bij de wortel worden afgeschoren. Wanneer je net uit de douche komt kun je deze stap overslaan.

Stap 2 : inzepen

Schuim, gel, zeep of crème: elk product heeft zijn eigen voordelen. Probeer wat dingen uit en kies wat je het best bevalt. Masseer het scheermiddel zorgvuldig in en laat het bij een stevige baard 3 tot 5 minuten inwerken. Een echte aanrader is een scheerkwast. Hiermee kun je het product nog dieper in de poriën laten indringen. Pas wel op dat je een kwaliteitsvol exemplaar aanschaft, anders loop je het risico op onnodige huidirritaties.

Stap 3 : scheren

Scheer altijd in de groeirichting van de haren en gebruik een scherp mesje. Begin met de gemakkelijkste plekken, zoals de wangen en eindig met de bovenlip en de kin. Zo geef je het product op die plekken meer tijd om in te trekken. Een tip voor het scheren van moeilijkere plekken is eerst de huid strak trekken. Zo gaan de baardharen rechtop staan en komen ze een eindje naar buiten, waardoor ze opnieuw gemakkelijker en dieper kunnen  worden afgeschoren.

Stap 4 : naverzorging

Spoel alle zeepresten goed af met lauw water, zodat je huid niet geïrriteerd raakt. Er is tegenwoordig een enorm uitgebreid gamma aan aftershaves. Als je huid na het gebruik ervan prikt, wil dit zeggen dat het product te veel alcohol bevat voor jouw huidtype en je beter overstapt op een ander merk.
There are 4 comments

Add yours
 1. Nat scheren

  Goed nat scheren met een scherp mes en een goede scheerkwast is een verslaving. Door een goede dassenharen scheerkwast te gebruiken in combinatie met een goede scheerzeep (niet uit een spuitbus dus) is de optimale verzorging voor je huid.

 2. Nisha

  Mijn vriend heeft een aantal zaken uit dit artikel meteen uitgeprobeerd en inderdaad: nat scheren na het douchen is veel beter! Leuk geschreven en concreet toepasbaar!

 3. Ruben

  Ik ben ook een voorstander van nat scheren!
  En wat aftershave betreft, die van LAB zijn iets duurder,
  maar o zo goed voor de huid :)

 4. scheren

  Het verhaal klopt helemaal! En als je tijd hebt gebruik dan na het reinigen van je gezicht alvorens de scheerzeep of scheerschuim op het gezicht aan te brengen een pre-shave crème. Dit maakt de baardharen nog zachter en het scheren gaat nog makkelijker, het mes glijdt soepel over de huid. Goede merken zijn b.v.b. Proraso en Edwin Jagger.


Post a new comment

Current day month ye@r *

Read previous post:
De nieuwe Mercedes CLS 2011

Het is niet dat we zo fan zijn van Mercedes. Vaak wordt dit merk toch geassocieerd met een bepaald type..

Close